Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Hoe onkruid te doden zonder uw gazon te doden

Het kweken van een onkruidvrij gazon kan stress loos zijn als u in het vroege voorjaar een paar eenvoudige preventieve stappen zet voordat het onkruid zich vastgrijpt.

Om onkruid echt te doden, moet je tot aan de wortel graven. Onkruid optrekken met onkruidgereedschap of met de hand kan een grote uitdaging zijn, vooral wanneer het onkruid uw gazon lijkt over te nemen. Bovendien kunnen onkruidwortels afbreken terwijl je ze omhoogtrekt en ondergronds op de loer blijft ligt in afwachting van de volgende kans om te ontkiemen.

Vanwege de uitdagingen die het verwijderen van onkruid met zich meebrengt, wenden veel gazonliefhebbers zich tot herbiciden om de klus te klaren. Verdelger roundup voor gazons is een product dat onkruid doodt, maar uw gazon niet aantast. Na het sproeien laat het geen bruine vlekken achter; het doodt het onkruid door de wortels te bereiken. Het helpt ook om groei te voorkomen, zelfs door het meest voorkomende en hardnekkige onkruid.

TIPS:

  • Houd mensen en huisdieren uit de buurt van behandelde gebieden totdat het product volledig droog is.
  • Zorg ervoor dat u besproeit wanneer er geen wind of regen in het vooruitzicht is. Het product wordt in ongeveer drie tot vier uur opgenomen.
  • Alleen toepassen wanneer de temperatuur tussen 20 en 35 graden ligt.

Als u eenmaal sproeit kan het nodig zijn om andere gebieden in uw buitenruimte te behandelen, zoals grindgebieden en de scheuren in wandelpaden, opritten en patio’s. Roundup Max Control 365 elimineert hard onkruid in deze gebieden. Het werkt ook langer dan andere onkruidverdelgers en gaat tot een jaar mee waardoor het een kosteneffectieve optie is als dit de enige gebieden zijn die u besproeit.

Voor onkruid in uw tuin wilt u een doelgericht product dat dicht bij de onkruidwortels kleeft en uw bloemen, struiken of eetbare planten niet beschadigt. Roundup Ready-To-Use III verwijdert onkruid en voorkomt dat ze water en voedingsstoffen van uw planten stelen. Het stokje steekt uit en een beschermende bekerpositie over het ongewenste onkruid maakt het mogelijk om nauwkeurig te sproeien.

Een andere toepassingsmogelijkheid is Roundup Precision Gel. Met dit product raakt u de applicator en de gel aan de bladeren en stuurt u het onkruidverdelgingsmiddel naar de wortels. Aangezien er helemaal niet gesproeid hoeft te worden, hoeft u zich geen zorgen te maken over het per ongeluk beschadigen van andere planten in de buurt. De gel werkt uitstekend in krappe ruimtes en op moeilijk bereikbare plaatsen in uw tuin.

Voor extensieve onkruidgebieden kunt u Roundup concentratie overwegen. Het werkt geweldig bij het voorbereiden van nieuwe groentetuinen en bij het renoveren van het gazon, vooral wanneer u gewoon opnieuw wilt beginnen. Sierbloemen, bomen en struiken kunnen een dag na toepassing worden geplant. Gazongras, groenten, kruiden en fruit kunnen drie dagen na toepassing worden geplant.