Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Hoe maakt een slotenmaker in Roermond sleutels bij?

Heeft u zich ooit wel eens afgevraagd hoe het mogelijk is hoe uw sleutels kunnen worden gekopieerd? Dit is handig voor mensen die denken hun sleutels snel kwijt te raken, maar het is ook ideaal voor iedereen die het zekere voor het onzekere willen nemen. Hieronder leest u hoe sleutels worden bijgemaakt bij een erkende slotenmaker, zoals de slotenmaker Roermond.

Belangrijke informatie vooraf

Hoewel het eigenlijk vrij gemakkelijk is om sleutels bij te maken, omdat de meeste sloten- of sleutelmakers heel veel verschillende vormen en maten sleutels hebben, kan het zijn dat u een gepatenteerde sleutel hebt. Van deze sleutel mag u niet zomaar een kopie maken, omdat de techniek achter de sleutel en het slot toebehoort aan de fabrikant. Daarom moet u ook eerst toestemming krijgen van deze fabrikant voordat u een sleutel mag laten bijmaken. Deze toestemming krijgt u in de vorm van een certificaat. Voornamelijk nieuwe sloten hebben zo een certificaat.

Het laten bijmaken van de sleutels

Als u een normale sleutel wilt laten kopiëren, dan duurt dat niet erg lang. Dit komt omdat de procedure vrij simpel is. Allereerst wordt er gekeken naar welke maat uw sleutel heeft. Dan wordt er een sleutel van dezelfde maat gepakt, maar deze heeft nog geen inkepingen. In een speciale freesmachine worden zowel uw sleutel als de onbewerkte sleutel parallel aan elkaar geplaatst. Aan de ene kant wordt uw sleutel langs een soort pin geleid, wat dezelfde bewegingen doorgeeft aan een slijptol. Deze slijptol freest op deze manier hetzelfde profiel als die van uw sleutel in de blanco sleutel.

Gecertificeerde sleutel laten bijmaken

Een sleutel die gepatenteerd is, heeft een iets andere procedure nodig. Zo moet je de sleutel terugsturen naar de fabrikant die de sleutel heeft gemaakt. Hierbij moet je vaak een eigen code gebruiken, die ervoor zorgt dat er niemand anders een kopie kan maken van jouw sleutel.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/