Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan ik mijn huis brandveilig(er) maken?

Het voorkomen van brand in jouw huis is essentieel om een stabiele en veilige leefomgeving te creëren voor jou en jouw omgeving. Brand is een grote nachtmerrie voor de gemiddelde Nederlander, daarom is het verstandig om maatregelen te nemen. Van klein tot groot, er zijn genoeg middelen om jouw huis brandveilig (er) te maken. 

Aluminium deuren zijn brandvertragend!

De meeste aluminium deuren zijn brandvertragend tot wel 60 minuten! Dit geeft jou meer tijd om veilig uit jouw huis te komen. Bovendien zullen de aluminium deuren ervoor zorgen dat de brand niet goed kan verspreiden. Verder zien de aluminium deuren er erg mooi uit en kunnen ze goed tegen een stootje. De stevige deuren zijn niet alleen brandvertragend maar ook inbraak werend, waardoor een aluminium deur echt een allrounder is voor elke onveilige situatie.

Maak je huis stevig in een brand met aluminium kozijnen

Aluminium is niet-brandbaar materiaal. Dit ijzersterke materiaal heeft een smelttemperatuur rond de 600 graden Celsius. Deze brandwerende functie houdt de brand tegen voor 30 tot 60 minuten, dit wordt getest door verschillende erkende Europese laboratoria. Aluminium kozijnen kunnen uw huis stevig houden in een brand in vergelijking met kunststof en houten kozijnen. Bovendien geven de kozijnen jouw huis een erg moderne en industriële afwerking. 

Brandmelders kunnen het verschil maken

Een zeer goed idee is om brandmelders te hebben in huis. Vooral als u een groot huis hebt met meerdere verdiepingen is het belangrijk dat jij brandmelders neemt die zijn doorgeschakeld. Dit houdt in dat als er een brand is in de keuken dat er overal in huis de brandmelders af gaan. Belangrijk is om in elke kamer brandmelders te plaatsen, zo weet jij zeker dat jij ’s nachts wakker wordt als ze afgaan. 

Speel je eigen brandweer met een brandblusser of blusdeken

Brandblussers of branddekens zijn zeer effectief tegen kleine brandjes. Staat jouw pan in de fik of staan jouw gordijnen in de hens? Dan is het belangrijk om snel mogelijk te handelen met een brandblusser of branddeken. Plaatst deze effectieve middelen op brandgevoelige plekken in huis, zoals de keuken, meterkast en CV-ketel.