Kennisruimte
Dienstverlening

Hoe herken je een burn-out met behulp van een bedrijfspsycholoog?

Hoe herken je een burn-out? De bedrijfspsycholoog helpt je bij het herkennen van burn-out klachten en begeleid je tijdens je herstel. Misschien heb je klachten: voel je je moe en futloos en minder vaardig om je werk uit te voeren. Sterker nog: alleen al de gedachte aan werk bezorgt je een hoop spanning. Tijd om aan de slag te gaan met een bedrijfspsycholoog.

Hoe herken je een burn-out en hoe helpt de bedrijfspsycholoog daarbij?

Bedrijfspsychologie is een discipline dat zich richt op je herstel na een burn-out. Een bedrijfspsycholoog helpt je beter in je vel zitten, meer energie te krijgen en meer inzicht in je eigen grenzen en waarom het zo ver is gekomen te krijgen. Het voordeel van bedrijfspsychologie is dat het zich richt op de context van werk. Hoe je een burn-out herkent is de eerste stap, samen met de bedrijfspsycholoog maak je vervolgens een concreet plan voor de terugkeer naar werk. Samen kijk je naar wat wel en wat niet kan. Met welke taken begin je? Hoe pak je die aan? En hoe voorkom je dat je terugvalt?

Hoe je met bedrijfspsychologie burn-out klachten kunt bestrijden

Bedrijfspsychologie omvat verschillende methodieken die je een antwoord geven op vragen als:

Bedrijfspsychologie is maatwerk, een methode die bij jou past maar die zich daarnaast ook middels wetenschappelijke onderbouwing bewezen heeft. Een bedrijfspsycholoog heeft de ruimte om de begeleiding zo in te richten dat hij zo goed mogelijk bij jouw situatie aansluit. Bij Evoli Bedrijfspsychologie bieden we verschillende burn-out trainingen en werken we met inzichten uit Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy, Solution Focus Therapy, Mindfulness en Life-style adviezen, Transactionele Analyse, EMDR en andere methodieken. Deze worden toegepast op de behoefte van de cliënt om het herstel na een burn-out zo veel mogelijk te bevorderen.

Starten met bedrijfspsychologie bij burn-out klachten

Ieder traject begint met een intakegesprek. Hoe herken je bijvoorbeeld zelf dat je een burn-out hebt? En waarom heb je nu besloten om hier aan te gaan werken? De bedrijfspsycholoog maakt tijdens dit gesprek samen met jou een plan om je burn-out aan te pakken en te voorkomen dat je terugvalt. Zodat je weer met plezier kunt leven en werken, en je beter in je vel zit.