Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Het moderniseren van je woning

Om het woongenot van je eigen woning te vergroten kun je ervoor kiezen om je eigen woning te gaan moderniseren. Door het moderniseren van je woning kun jij vaak in meer luxe leven zonder dat je hoeft te verhuizen. Verbouwing in plaats van verhuizen betekent dan ook dat je lekker in je eigen vertrouwde woning kunt blijven wonen. We vertellen we je graag hoe jij je woning zou kunnen moderniseren.

 

Verven en vloeren veranderen

Met een aantal kleine ingrepen kan de uitstraling van jouw woning al aanzienlijk veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van een nieuwe vloer en het verven van de muren. Door te kiezen voor lichte kleuren op de muur oogt de woning vaak al een stuk ruimer en moderner. Ook het vervangen van ouderwetse tegels door een frisse laminaatvloer doet vaak al wonderen voor de uitstraling van de woning. Zo kun je met relatief kleine ingrepen al veel doen aan uw woning. 

 

De indeling van de woning veranderen

Iets ingrijpender is de indeling van de woning veranderen. Door het doorbreken van onnodige muren creëer je al snel een open ruimte. Vooral het combineren van het eet- en woongedeelte wordt tegenwoordig veel gedaan. Hierdoor heeft u beneneden een ruimte die erg open en ruim oogt. 

 

Uitbouwen met een veranda

Je kunt er ook voor kiezen om je woning groter te maken en er dus ruimte bij te bouwen. Doormiddel van een veranda plak je als het ware een kamer vast aan je woning die voor meer woonoppervlakte zal zorgen. Door voor een glazen schuifdeuren veranda te gaan zorg je voor een echte moderne woning met veel lichtinval. Door voor glazen schuifdeuren te kiezen heb je vaak het gevoel dat je midden in je tuin staat terwijl je wel de warmte en bedekking hebt van de woning. Kortom, een veranda zorgt voor een moderne extra ruimte bij je woning met een echt buitengevoel. 

https://valkveranda.nl/glazen-schuifwanden/