Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Het inrichten van een kleine buitenruimte

Heb je een kleine buitenruimte? Bij zowel een balkon als tuin wil je natuurlijk comfortabel kunnen zitten. Misschien passen er eigenlijk maar twee mensen in je buitenruimte. Maar je kunt een kleine ruimte toch zo inrichten en ervan genieten. Lees hier meer over het inrichten van een kleine tuin of balkon!

Meubilair

Of je nu een tuinbankje of een kunststof tuinstoel kiest, bij een klein balkon of tuin wil je niet dat het teveel ruimte in beslag neemt. Daarom is het handig om voor meubilair te kiezen dat je kunt inklappen. Zo kun je het makkelijk weer opbergen als je bezoek bijvoorbeeld weg is. Ook in de wintermaanden is dit handig, als je wat minder vaak buiten zit en je toch geen meubels gebruikt. Bij het uitkiezen van meubilair is het handig om alles van te voren op te meten, zodat je niet per ongeluk een te grote tafel of stoel koopt. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

Opbergruimte

Naast inklapbaar meubilair is het soms ook handig om wat opbergruimte te hebben. Zo kun je er voor kiezen om een tafel te kopen waar je ook spullen in kan opbergen. Ontzettend handig als je wat extra spullen kwijt wil die je buiten gebruikt, bijvoorbeeld bij het tuinieren. Een kast neemt vaak meer ruimte in beslag. Of misschien heb je wel genoeg ruimte om dit soort spullen binnen op te bergen, dan is een inklapbare tafel misschien handiger. Je kunt ook een tafeltje vastklikken aan je balkonreling, dit bespaart ook een hoop ruimte!

Planten en bloemen

Een tuin of balkon is pas af als er planten of bloemen te vinden zijn! Misschien denk je nu dat het lastig is om grote planten neer te zetten omdat dit veel ruimte in beslag neemt. Heb je wel eens nagedacht over verticaal tuinieren? Dit houdt in dat je de hoogte in werkt met het plaatsen van planten. Kies bijvoorbeeld voor een klimop tegen je schutting, dit zorgt ook nog eens voor wat privacy. Of hang wat balkon potten aan de reling van je balkon, dit neemt ook geen ruimte in beslag maar ziet er wel super gezellig uit.

Conclusie

Een klein balkon of een kleine tuin hoeft niet te betekenen dat je niet optimaal kunt genieten. Er zijn genoeg manieren om je ruimte gezellig te maken en rekening te houden met ruimtebesparing. Kies bijvoorbeeld voor inklapbare meubels en verticaal tuinieren! Meer informatie nodig voordat je besluit een keuze te maken? Bekijk dan eerst het internet voor meer informatie.