Kennisruimte
Woning en Tuin

Herfst

Het is inmiddels najaar aan het worden, de blaadjes beginnen van de bomen te vallen. Ze worden langzaam geel, bruin en rood in plaats van groen. De herfst veroorzaakt misschien een prachtig kleurenspel maar je zwembad lijd er onder. De bladeren vallen onvermijdelijk in elk zwembad zonder fatsoenlijke afdekking. In dit artikel een aantal tips over het onderhoud van je zwembad.

Een zwembad afdekken is niet alleen handig omdat u ongewenst materiaal uit het water houd. De zwembadlamellen zorgen er ook voor dat u energie en dus het geld en het milieu spaart. Het water verliest s ’nachts ontzettend veel warmte. Je kan het vergelijken met de deur wagenwijd open laten staan terwijl je ook de verwarming laat loeien. Het is niet heel effiecient, en wees nou eerlijk u stookt toch ook niet voor heel uw dorp? Het afdekken van een zwembad kan tot wel 75% energie besparen. Als bijkomend voordeel is het zo dat u nog langer kan genieten van uw privé zwembad, door de bespaarde energie is het namelijk mogelijk om het zwemseizoen te verlengen.

Een ander aspect wat in het voordeel van een aquadeck spreekt is dat ze de veiligheid vergroten. U wilt toch ook uw kinderen zorgeloos in de achtertuin laten spelen? Al heeft u geen kinderen dan zijn er wel andere kwetsbare groepen zoals bijvoorbeeld huisdieren die u liever ook niet ziet verdrinken. Als het zwembad is afgesloten door zwembadlamellen dan weet u zeker dat kwetsbare huisgenoten veilig zijn.

Naast de veiligheid is er ook een cosmetisch effect van een aquadeck. Ze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar en volledig op maat te maken. Zo kunt u een eigen twist geven aan het zwembad. Houd u juist van de kleur van uw zwembad dan is dat natuurlijk ook geen probleem, dan besteld u gewoon de doorzichtige variant. De doorzichtige lamellen bieden net zo veel zicht als een autoruit en zijn een uitstekende sfeermaker in uw achtertuin.

http://www.lamellenafdekkingen.nl