Kennisruimte
Image default
Dienstverlening

Elektrische gevaren voorkomen

Omdat elektriciteit zo handig is in ons dagelijks leven, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien dat elektrische risico’s thuis een ernstige bedreiging voor uw veiligheid kunnen vormen. Het is van cruciaal belang om te begrijpen hoe u frequente elektrische risico’s in huis kunt voorkomen. Bij het ontbreken van elementaire veiligheidsmaatregelen, kunnen de grote risico’s van elektriciteit in huis en elektrische schokken dodelijk zijn. Hoewel er altijd de mogelijkheid bestaat dat u zich verbrandt bij een brand die wordt veroorzaakt door een slechte elektrische veiligheid in huis, is verstikking aanzienlijk gevaarlijker. Het inademen van rook is de belangrijkste doodsoorzaak bij woningbranden. Het begrijpen van de gevaren van elektriciteit en het herkennen van veel voorkomende elektrische gevaren in huis zal een grote bijdrage leveren aan de veiligheid van uw gezin en eigendommen. Toch is het raadzaam om bij elektrische problemen contact op te nemen met een elektricien bij jou in de buurt.

Wat te doen met uw apparaten

Elektrocutie is een gevaarlijke mix van elektriciteit en water. Water en vocht moeten uit de buurt van elektrische apparaten worden gehouden. Als u per ongeluk een elektrisch apparaat in het water laat vallen terwijl het in gebruik is, schakel dan de stroom naar het elektrische paneel van uw huis uit voordat u het loskoppelt of probeert het te redden. Het is ook een goed idee om het apparaat te laten inspecteren door een apparaat specialist om er zeker van te zijn dat het nog steeds veilig kan worden gebruikt als het is uitgedroogd. Gebruik nooit elektrisch gereedschap bij vochtig weer als u buitenshuis werkzaamheden uitvoert. Zorg ervoor dat u de juiste wattage aanschaft bij het kopen van gloeilampen voor uw grote verlichtingsarmaturen of lampen. Overbelasting van de bedrading met een lamp die krachtiger is dan de maximale wattage van het armatuur of de lamp kan leiden tot oververhitting en brand.

Snoeren en stroompieken

Als elektrische apparatuur zoals televisies en laptops niet in gebruik is, moeten ze worden uitgeschakeld om oververhitting of een stroomstoot te voorkomen, wat kan leiden tot brand of schade aan de elektronica. Als u in een regio woont met een onbetrouwbare stroomvoorziening, overweeg dan om een ​​overspanningsbeveiliging te gebruiken wanneer uw apparatuur is ingeschakeld. Als u kleine kinderen heeft, kunnen afdekkingen voor elektrische stopcontacten u helpen elektrische problemen thuis te voorkomen. Door kinderen te verbieden hun vingers of kleine dingen zoals spelden of paperclips in de stopcontacten te steken, verminderen deze apparaten het gevaar van elektrische schokken. Controleer stopcontacten op losse stekkers die brand of een schok kunnen veroorzaken en vermijdt overbelasting van stopcontacten met veel adapters en stekkers. Zorg ervoor dat uw elektrische draden niet regelmatig gerafeld of anderszins beschadigd zijn.