Kennisruimte
Zakelijke dienstverlening

Een zieke werknemer

U heeft een eigen bedrijf en uw werknemer is al lange tijd van de rails door langdurige ziekte. Dit is voor u als werkgever en voor uw werknemer uiteraard niet fijn. U wilt graag duidelijkheid over de periode van de ziekte, en of de werknemer hierna nog werkzaam kan zijn binnen uw bedrijf. Dan komt een arbeidsdeskundig onderzoek goed van pas! Wij van Adxpert kunnen u daarbij helpen!

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek is een onderzoek dat duidelijkheid geeft. Zoals u net al heeft kunnen lezen geeft dit antwoord op vele vragen, zoals de periode van de ziekte en of uw werknemer na de ziekteperiode nog werkzaam kan zijn binnen uw bedrijf of dat er een andere functie is binnen uw bedrijf die de werknemer kan vervullen. Als na aanleiding van het onderzoek uitkomt dat de werknemer niks meer binnen uw bedrijf kan betekenen, is dit natuurlijk voor beide partijen niet fijn. Daarom gaan wij dan samen met jullie op zoek naar een geschikte functie bij een ander bedrijf zodat beide partijen tevreden verder kunnen gaan. Dit traject noemen we dan het tweede spoortraject.

Arbeidsdeskundig onderzoek, verplicht of niet?

Nog een goede reden om het arbeidsdeskundig onderzoek op tijd uit te laten voeren is dat dit wordt verplicht. De ‘Wet Verbetering Poortwachter’ verplicht de werkgever om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten uitvoeren. Dit wordt dan ook streng gecontroleerd door het UWV. Ziet de UWV dat het arbeidsdeskundig onderzoek niet- of te laat is ingezet, dan wordt er een loonsanctie op gelegd. Daarom is het voor beide partijen slim om het arbeidsdeskundig onderzoek zo snel mogelijk uit te laten voeren!

Een arbeidsdeskundig onderzoek bij Adxpert

Nu u inmiddels heeft gelezen dat een arbeidsdeskundig onderzoek op tijd uitgevoerd moet worden, vraagt u u misschien af: maar waarom dan het arbeidsdeskundig onderzoek bij Adxpert laten uitvoeren? Wij noemen u één van de redenen: als u het arbeidsdeskundig onderzoek heeft aangevraagd, hebben wij dit al binnen 5 dagen voor u uitgevoerd! Vervolgens heeft u dan het conceptrapport al binnen 5 dagen in uw bezit!

Op onze site ( www.adxpert.nl) kunt u nog vele voordelen vinden van Adxpert. Ook kunt u hier een vrijblijvende offerte aanvragen.