Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Een warm huis begint met een warm plafond

Een plafond verwarming is daarin de volgende stap. Voor een warm huis kunnen er warmtepanelen met een infrarood verwarming worden geïnstalleerd op elke ruimte van een huis. Dit kan in de vloer. Of in de wanden. Of in het plafond. Voor de koukleumen onder ons is het plafond wellicht de beste optie. Met een plafondverwarming wordt namelijk de gehele woning verwarmd.

Een infrarood verwarming

Een plafondverwarming bestaat eigenlijk uit meerdere warmtepanelen over elektriciteitskabels die infrarood verwarming opwekken. Dit is een verwarming dat gebruik maakt van stralingsgolven van infrarood en daarbij warmte opwekt. Dit is te vergelijken met de warmte palen op een terras. Daar komt vaak geel of rood licht vandaan en blijft het lekker warm.

Plafondverwarming is onzichtbaar

Met een plafondverwarming zijn de elementen echter niet te zien. Deze zijn verwerkt in de panelen van het plafond. Alleen met een zichtbare thermostaat is er te zien wat er over is van de plafondverwarming. En daarmee kan je ook de temperatuur reguleren.

Fijne luchtkwaliteit

Het gebruik van een plafondverwarming zorgt voor fijne luchtkwaliteit. Je hebt geen stof opwelling en je hebt veel betere vocht aantallen in de lucht zitten. Vooral voor mensen met gevoelige luchtwegen is deze manier van opwarmen ideaal.

Plafondverwarming is geschikt voor elke ruimte.

In elke ruimte kan je plafondverwarming installeren. Zo kan je ook zelf bepalen welke ruimte van jouw woning verwarmd mag worden en welke niet. Wel zo efficiënt. Dit bespaart veel kosten. En het is beter voor het milieu. Zelfs in de kleinste ruimten kan je kiezen voor plafondverwarming. Zoals bijvoorbeeld de badkamer, of het toilet is ook mogelijk.

Plafondverwarming is de toekomst

Er is veel onderzoek gedaan naar de technologie van infraroodverwarming dat verworven zit in de plafondverwarming. Dit is zeker de toekomst van verwarmen.