Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Een vloer kiezen

Misschien ben je toe aan een nieuwe vloer in je huis, dan zul je op een grote zoektocht moeten gaan. Welke vloer past er binnen je budget? Wat past bij je huis? Er zijn veel verschillende soorten vloeren denk hierbij bijvoorbeeld aan laminaat. Laminaat doet bijna niet onder voor een houten vloer en is gemakkelijk te leggen. Dit en de goedkope prijzen maken laminaat tot een populaire vloer. De planken bestaan uit op elkaar geperste lagen houtvezels met een kunststof beschermlaag. De beschermlaag zorgt er tevens voor dat een laminaatvloer makkelijk te onderhouden is. Je beschermt laminaat ook goed met stoelpootdoppen, deze doppen voorkomen onnodige strepen en krassen op je vloer.

Meerdere soorten vloeren

Naast laminaat zijn er nog veel meer soorten vloeren. Een vinyl vloer is ook een voorbeeld. Een vinyl-vloer brengt veel voordelen met zich mee. De kunststof vloer wordt aan de ondervloer gelijmd waardoor er geen geluidsoverlast ontstaat. Het duurzame materiaal is voorzien van een extra beschermende laag met decoratie. De extra beschermlaag voorkomt slijtage en zorgt vinyl makkelijk te onderhouden is. Een PVC vloer bestaat uit lagen kunststof. Het materiaal is flexibel en geleidt goed waardoor PVC geschikt is voor vloerverwarming. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in stroken en tegels die met een klik- of plaksysteem makkelijk gelegd kunnen worden. Er gaat niets boven een echte houten vloer. Elke plank heeft zijn eigen vorm en details, dit zorgt dat het hout warmte en sfeer in een ruimte creëert. Een houten vloer kun je makkelijk onderhouden door de planken op te schuren en te lakken. Let op dat de houten planken na verloop van tijd kunnen krimpen of uitzetten door vocht. Er zijn nog veel meer soorten vloeren maar daar kun je op internet nog genoeg informatie over vinden.

Een vloer onderhouden

Iedere vloer heeft zijn eigen onderhoud nodig en zijn eigen manier hoe die het beste gepoetst kan worden. Je kunt een vloer wel goed beschermen met stoeldoppen. De stoelpootdoppen zijn handig voor iedere vloer, omdat ze voorkomen dat er krassen en strepen op de vloer komen van de stoel poten. Voor de schoonmaak tips van een vloer kun je genoeg artikelen op internet vinden.

https://stoeldopshop.nl/