Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Een livestream organiseren in 3 stappen

Het komt steeds vaker voor: het gebruik maken van een livestream voor diverse doeleinden. Een livestream is een manier om in contact te komen met je publiek en heeft veel toegevoegde waarde. Hoe moet je een livestream organiseren? Hier lees je hoe je in 3 makkelijke stappen een livestream opzet.

Stap 1: Bepaal je doel

Het is in de eerste plaats belangrijk om te weten wat precies het doel is van de livestream. Is het een manier om je publiek kennis te laten maken met een product of dienst? Is het vooral een informatieve livestream over een belangrijk onderwerp of wil je een livestream zakelijk inzetten voor een meeting? Door het doel van tevoren duidelijk te hebben is het een stuk makkelijker om te ontdekken waar je naar op zoek bent en hoe je de livestream kunt vormgeven. Leg van tevoren ook de inhoud van de stream vast, zodat er een soort draaiboek ontstaat. 

Stap 2: Kies een livestream

De volgende stap is het kiezen van een livestream. Dit kan vaak gemakkelijk en gratis via YouTube, maar dit hoeft niet altijd de juiste keuze te zijn. Je kunt via Instagram ook een livestream starten en jouw volgers voorzien van informatie. Ga je een interne livestream organiseren voor een select groepje mensen, dan kun je ook online een compleet verzorgde livestream organiseren. Door het ruime aanbod aan mogelijkheden kun je altijd een livestream vinden die aan je wensen voldoet. 

Stap 3: Stel je publiek op de hoogte

Natuurlijk is het belangrijk om het publiek op de hoogte te stellen van de livestream. Je kunt een livestream aankondigen via social media, maar ook via mail. Stel een datum en tijd vast waarop de livestream begint en kondig dit tijdig aan. Zo kan je publiek hier tijd voor vrij maken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je een goede livestream organiseert waarmee je het gewenste doel bereikt.