Kennisruimte
Image default
Dienstverlening

Een koelkast efficiënt vullen? Zo doe je dat.

Het is verstandig om te weten hoe je je koelkast op een meest efficiënte manier vult. Het verkeerd vullen van etenswaren of drinkwaren in de koelkast kan ervoor zorgen dat je eten bederft of dat je koelkast sneller kapot gaat dat gewoonlijk.

Wanneer het eten of drinken in de koelkast de luchtstroom van de koelkast blokkeert, moet de koelkast harder werken. Dit heeft al gevolg dat er bepaalde delen van de koelkast warmer wordt dan de rest van de koelkast. Op de bovenste plank wordt geadviseerd om eten en drinken te plaatsen die het vaakst worden gebruikt dan andere items. De bovenste planken hebben namelijk de meest constante temperatuur. Dit is goed voor het voorkomen van etenswaren die gemakkelijk kunnen bederven. 

Als je containers met restjes hebt, doe ze dan niet rechtstreeks in de koelkast terwijl ze nog heet zijn, maar wanneer ze afgekoeld zijn. Hete etenswaren in de koelkast zorgen ervoor dat het eten bederft. Ook kan dit de temperatuur van de koelkast verhogen, waardoor de compressor harden werkt om de koelkast af te koelen.

Als je je eten laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in de koelkast zet, zal je je koelkast wat opluchting geven door er wat van af te halen.

Koelkast koelt niet goed?

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken wanneer een koelkast uw melk of voedsel niet goed gekoelt houdt. Voordat u meer complexe witgoed reparaties probeert, probeert u deze eenvoudige oplossingen als uw koelkast niet koelt en als uw vriezer niet werkt:

  • Zorg ervoor dat de koelkast is aangesloten en stroom krijgt. Het lampje moet gaan branden wanneer u de deur opent. 
  • Controleer de thermostaat om er zeker van te zijn dat deze niet per ongeluk naar beneden is gedraaid. Als uw koelkast / vriezerthermostaat niet werkt bel dan met een witgoed monteur. 
  • Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen aan de achterkant van het vriesvak niet worden geblokkeerd door dozen ijs of bevroren groenten – de ventilatieopeningen moeten vrij zijn om koude lucht te laten circuleren. 
  • Maak de spoelen schoon onder of achter de koelkast. Verstopte spoelen kunnen een slechte koeling veroorzaken.
https://www.teamwitgoed.nl/