Kennisruimte
Image default
Dienstverlening

Dierenarts word je niet zomaar

Hou je van dieren? Dan is dierenarts misschien wel het ideale beroep voor jou. Je bent de hele dag bezig met hun gezondheid en welzijn en je krijgt er ook nog voor betaald! Maar vergis je niet, de opleiding tot dierenarts is niet voor een ieder en kost behoorlijk wat tijd. Na een VWO opleiding met vakkenpakket Gezondheid & natuur kun je beginnen aan de 6 of 7 jaar lang durende opleiding om dierenarts te worden. Je gaat dan studeren aan de universiteit in Utrecht, de enige school in Nederland die jou de kans bied om dierenarts te worden. In enkele gevallen is het mogelijk om met een HBO te beginnen aan de opleiding. Eenmaal je diploma op zak begin je in de meeste gevallen als assistent. Assistent zijn brengt namelijk al een heleboel verantwoordlijkheden met zich mee. Op den duur word een assistent zelf dierenarts. Je kunt er dan zelf voor kiezen om je eigen dierenpraktijk te starten.

 

Dit is wat een dierenarts doet

Een dierenarts houdt zich vooral bezig met het onderzoeken en behandelen van dieren. Als eerste wordt vastgesteld of er sprake is van ziekte of verwonding en kijkt de dierenarts of tekenen van ziekte tegen gegaan kunnen worden. Ook advies geven aan de eigenaar en het controleren van dierenverblijfplaatsen behoren tot de dagelijkse werkzaamheden van een dierenarts. De meeste dierenartsen behandelen alleen kleinere dieren als honden, katten, vogels en kleine knaagdieren omdat ze dit leuker vinden. Aan de andere kant heb je ook dierenartsen die grotere dieren als paarden, schapen, koeien en varkens behandelen. Deze artsen worden ook wel veeartsen genoemd.

 

Dierenziekenhuis Eindhoven, kom langs met jouw huisdier

De gezondheid van je huisdier is minstens nét zo belangrijk als die van jezelf of die van je familie. Net als dat jij een paar keer per jaar naar de tandarts of dokter moet, geldt dat ook voor huisdieren. Breng je hond, kat of knaagdier om de zoveel tijd even langs Dierenziekenhuis Eindhoven. De gespecialiseerde dierenartsen van dit dierenziekenhuis staan 24 uur per dag voor klaar jouw viervoeter. Ook voor spoedgevallen zijn ze elk moment van de dag telefonisch bereikbaar. Er zijn allerlei soorten onderzoeken en/of behandelingen mogelijk. Van vaccinaties en orthopedie tot endoscopie. Ook tandheelkunde en chirurgie horen bij deze mogelijkheden.

 

 

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/

Gerelateerde artikelen

Het dak en de gevel renoveren

Wat doen vastgoedmakelaar?

Een arbodienst nodig