Kennisruimte
Woning en Tuin

De werkzaamheden van een boomchirurg uitgelegd

Omdat het niet altijd even duidelijk is wat een boomchirurg precies doet en welke werkzaamheden een boomchirurg kan uitvoeren hebben wij deze pagina geschreven. Deze pagina gaat over het onderwerp: werkzaamheden boomchirurg. De werkzaamheden van een boomchirurg gaan verder dan alleen het opereren van een boom. Zo kan een boomchirurg worden ingezet bij het aanplanten van een boom, het verwijderen van een boom (het kappen van een boom), het snoeien van een boom, het bemesten van de grond waar de boom staat en het onderzoeken van een boom door middel van een bladmonster, een grondmonster, een visuele inspectie of een DNA onderzoek.

Het verschil tussen een boomchirurg en een boomverzorger

Veel boomchirurgen willen liever boomverzorger genoemd worden en er zijn boomverzorgers die boomchirurg genoemd willen worden. Toch bestaan er verschillen tussen de boomchirurg en de boomverzorger. Zo beperkt een boomverzorger zijn werkzaamheden vaak tot het snoeien van een boom, het kappen van een boom en het verwijderen van een boomstronk. Daarbij is uit onderzoek gebleken dat een boomverzorger een boom eerder zal kappen wanneer een boom ziek is of wanneer een boom mogelijk ziek is. Een boomchirurg zal een boom eerder een behandeling geven en bijvoorbeeld door het toevoegen van bemesting proberen om de boom gezond te maken.

De kosten voor de werkzaamheden van een boomchirurg

Veel boomchirurgen die zich laten inhuren hanteren een uurtarief voor het uitvoeren van werkzaamheden. Zo ligt het uurtarief van een boomchirurg vaak rond de 25 a 50 euro per uur inclusief btw. Vaak is dat tarief exclusief eventuele voorrijkosten.

Voor het uitvoeren van een speciale werkzaamheden zoals het nemen van een grondmonster, een bladmonster of een DNA onderzoek worden vaak extra kosten in rekening gebracht. Dat komt met name door de extra kosten die deze werkzaamheden met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het laboratoriumonderzoek.

Indien u de boomchirurg een boom wilt laten snoeien, een boom wilt laten kappen of een boomstronk wilt laten verwijderen dan kunt u met de boomchirurg een tarief per uur of een vast tarief voor de totale klus afspreken. Beide vormen van prijsafspraken hebben zo zijn voor- en nadelen. Bij een vaste prijsafspraak met een boomchirurg is het in ieder geval erg belangrijk om goed te controleren dat alle werkzaamheden in het contract zijn vastgelegd. 

Ik wil een boomchirurg werkzaamheden laten verrichten, waar kan ik een boomchirurg vinden?

Omdat niet veel mensen eerder een boomchirurg hebben ingehuurd om bepaalde werkzaamheden te laten verrichten is het aan te raden om op het internet een boomchirurg te zoeken. De meeste boomchirurgen zijn voorzien van een website waarop u veel informatie kunt vinden. Ook zijn er veel vergelijkingswebsites waarbij boomchirurgen aangesloten zijn. Door gebruik te maken van die vergelijkingssites kunt u op een eenvoudige manier de prijzen vergelijken en in sommige gevallen kunt u op die vergelijkingssites ook de kwaliteit vergelijken.

https://www.vergelijkhoveniers.nl