Kennisruimte
Image default
Bedrijven

De werkwijze van Andersgedenkmonumenten

De tijd dat een grafmonument een grijze grafsteen is met daarop enkel de naam en de datums van geboorte en sterven, ligt achter ons. Op het gebied van grafmonumenten is er veel meer mogelijk. Ook al is de grijze grafsteen met een sobere vermelding nog steeds leverbaar; er is dus enkel meer keuze.

Duurzaam

Het enige wat geldt is dat het materiaal waar een grafmonument van is gemaakt, naast mooi, lang meegaat en tegen de weersinvloeden kan. Logisch dat een grafmonument oorspronkelijk een grafsteen is. Steen kan immers tegen zon en regen, vorst en hitte; een steen zal niet vergaan. Maar vandaag de dag zijn er zoveel duurzame materialen die prachtig te bewerken zijn. Denk aan plexiglas en cortenstaal, maar ook versteend hout. En al die materialen zijn ook zo mooi te combineren. Een graf met een steen van marmer, met daar omheen grind, en om te zorgen dat het grind daar blijft een rand van cortenstaal. Maar ook over de marmeren steen plexiglas met daarop de informatie over de overleden dierbare, en hierin is veel mogelijk. Zo is het niet uitzonderlijk dat het beroep wat iemand uitgeoefend heeft terug te vinden is op het monument. Maar ook de passie van iemand. Bijvoorbeeld een grafmonument in de vorm van een muzieknoot als de overledene van muziek hield.

 

Het tastbare

Vaak is het grafmonument, op een enkele foto na, het laatste tastbare van de overleden dierbare. De kist is enkel voor het moment van opbaren en de uitvaart, maar het grafmonument voor vele decennia daarna zichtbaar. Vandaar dat het grafmonument veel aandacht moet krijgen. Het is tastbaar, het moet spreken; het is de plek waar u een persoon wilt herdenken. En dat laatste zichtbare en tastbare verdient alle aandacht en zorgvuldigheid. Hierdoor zijn er meer zaken belangrijk als enkel gemaakt van duurzame materialen. Het moet mooi bewerkt worden, voorzien worden van de informatie, en dat is een specialisme.

Ons vak

Wij van Andersgedenkmonumenten.nl hebben de ervaring om een grafmonument precies zo te maken als u het wil hebben. Wilt u sober, natuursteen met enkele vermeldingen, of juist heel opvallend. U geeft uw wensen door hoe u uw overleden dierbare wilt herdenken, en wij werken het zorgvuldig uit. Ook als u een beperkt budget heeft kunt u bij ons terecht voor een duurzaam grafmonument, en wij zetten alles op alles om binnen het budget iets moois en persoonlijks te maken. Ook voor grote familiegraven kunt u bij ons terecht evenals voor urnen om de asresten in te bewaren. Wij hebben dus een breed assortiment van artikelen die lang meegaan om de overledene te herinneren. U kunt ons altijd benaderen voor een persoonlijk gesprek en vrijblijvende offerte.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/