Kennisruimte
Image default
Dienstverlening

De schakelaars in uw huis leren kennen

Een van de meest populaire en cruciale elektrische apparaten in huis is de wandschakelaar. Er zijn talloze verschillende soorten schakelaars, en hoewel ze hetzelfde kunnen lijken als ze zijn gemonteerd met intacte schakelaar afdekkingen, zien ze er aan de binnenkant anders uit en werken ze anders. Toggle-, rocker-, slider- en drukknopschakelaars zijn enkele van de meest voorkomende soorten schakelaars. De schakelfunctie en elektrische bedrading worden grotendeels onaangetast door het uiterlijk. Schakelaars worden vaak gebruikt om lichten aan en uit te zetten, maar ze kunnen ook worden gebruikt om elektrische stroom aan en uit te zetten voor vrijwel alle elektrische apparatuur. Schakelaars worden bijvoorbeeld soms gebruikt om de stroom die door een stopcontact vloeit te regelen om een ​​vloerlamp aan of uit te zetten. Het is essentieel om de hulp in te roepen van een elektricien bij u in de buurt, u kunt contact opnemen met Elektricien Louwmans.

De enkelpolige schakelaar

De enkelpolige schakelaar is een schakelaar die voor verschillende taken kan worden gebruikt. Het is een gadget waarmee je een lamp, een stopcontact of een ander apparaat vanaf één plek kunt bedienen. De kenmerkende aan/uit-indicaties van de schakelaar zijn niet aanwezig op andere schakelaars. Sommige enkelpolige schakelaars, bijvoorbeeld tuimelschakelaars, hebben geen aan/uit-markeringen. De hete of stroombron draden zijn verbonden met twee messingkleurige schroefaansluitingen op een enkelpolige schakelaar. Meestal zijn deze kabels zwart van kleur. De inkomende hete draad van de stroombron is verbonden met de ene koperen aansluiting, terwijl de uitgaande hete draad naar het armatuur is verbonden met de andere. De aardklem op de meeste enkelpolige schakelaars wordt gebruikt om de aardingsdraad van het circuit aan te sluiten.

De drieweg schakelaar

Driewegschakelaars worden vaak paarsgewijs aangetroffen aan beide uiteinden van een trappenhuis, in garages of kelders met twee ingangen, in gangen en andere gebieden waar twee onafhankelijke schakelaars één licht bedienen. Er zijn drie klemschroeven op de drieweg schakelaar. Op een drieweg schakelaar wordt de hete draad van de voeding aangesloten op de donkerste schroefklem die wordt aangeduid met “COM” voor “common”, waar ook de LOAD of Hot die het paar driewegschakelaars verlaat, wordt bevestigd. Eenvoudig beschreven, de hot komt binnen op een van de gemeenschappelijke terminals en verlaat de andere, waarbij de twee passagiers de twee schakelaars aansluiten. De schroef op de gemeenschappelijke terminal is meestal donkerder. De twee andere terminals, bekend als reizigers, zijn uitwisselbaar. Het is cruciaal om te onthouden dat passagiers om veiligheidsredenen constant hete draden zijn. Er zit ook een aardschroef op de schakelaar.