Kennisruimte
Image default
Bedrijven

De salarisadministratie

Salarisadministratie, het is een begrip waar iedereen die een eigen bedrijf heeft vaak mee te maken heeft. Heb je een groot of een klein bedrijf, dat maakt niet uit. Zodra je werknemers in dienst hebt is de salarisadministratie nou eenmaal iets waarmee je te maken hebt. Wanneer je de baas bent van een klein bedrijf heb je vaak genoeg overzicht over de werknemers en de uren die ze maken. Heb je een groter bedrijf kan dit teveel werk zijn en kan het ook een stuk ingewikkelder worden. Bij de salarisadministratie zijn er veel zaken waar je op moet letten, deze hebben ook weer te maken met de personeelsadministratie.

Wanneer je een groot bedrijf hebt of een bedrijf wat aan het groeien is kan je het overzicht een beetje kwijtraken. Maar wees niet bang, er is de optie om dit uit te besteden. Dit kan namelijk bij CBBS, zij staan voor u klaar op het gebied van de salarisadministratie en personeelszaken. Bij dit bedrijf zijn verschillende HR professionals beschikbaar die u en uw bedrijf kun helpen op deze gebieden.

Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel geld je aan je werknemers moet overmaken en hoe het zit met de verschillende toeslagen. Dit kan voor de werknemers zijn teveel tijd in beslag gaan nemen. Ook kan het moeilijk zijn wanneer je geen opleiding hebt gedaan in deze richting, dan kan het rekenwerk af en toe nog moeilijk zijn. Het is belangrijk dat de juiste percentage eraan worden toegevoegd of van bedragen worden afgetrokken. Ook zijn er verschillende regels op het gebied van CAO en pensioen. Wanneer je ervoor kiest hiervoor een professional in te huren weet je zeker dat dit allemaal goed gaat. Het is belangrijk om je werknemers genoeg te betalen en ze tevreden te houden, gelukkig kan CBBS je hier makkelijk bij helpen!

http://www.bnvtools.nl