Kennisruimte
Image default
Bedrijven

De opkomst van het NFC visitekaartje

Het visitekaartje is van oorsprong een heel belangrijk middel om meer contacten te vergaren. Bijvoorbeeld om klanten te trekken, zakenpartners te worden of voor andere specifieke doeleinden. Dit visitekaartje was dan altijd gemaakt van karton. Hierdoor is het licht, netjes afgewerkt en goed te bewaren. Je hebt er veel van nodig.

 

Echter is er de laatste jaren sprake geweest van een specifieke ontwikkeling. In plaats van altijd maar met kartonnen visitekaartjes te werken, zie je steeds vaker de NFC visitekaartjes voorbij komen. Maar wat is een NFC visitekaartje nu eigenlijk? En wat zijn de specifieke voordelen ervan?

Wat is een NFC visitekaartje?

Op een NFC visitekaartje bevindt zich een NFC-tag. Dit is over het algemeen zichtbaar als een klein logootje in een hoek van het kaartje zelf. De reden dat deze hier geplaatst is, is om aan te geven dat je deze met je smartphone kunt tappen. Op het moment dat je deze tapt, zie je meteen een melding op de smartphone verschijnen. Deze melding openen, geeft direct alle contactgegevens automatisch op je smartphone.

Er is hier dus puur sprake van een makkelijk toegankelijke, digitale versie van je visitekaart. Dit biedt vanzelfsprekend een hoop verschillende voordelen.

Voordelen NFC visitekaartje

Zoiets als een NFC visitekaartje is een duidelijke stap in de goede richting. Het maakt het uitdelen van een visitekaartje op verschillende manieren effectiever. De volgende voordelen zijn namelijk van toepassing:

  • Werkt snel: Dankzij het NFC visitekaartje worden alle contactgegevens direct op de smartphone geladen. Hierdoor kost het slechts een paar seconden de tijd om alles voor je te halen. Bovendien is het dankzij de aanwezigheid van links dan ook heel makkelijk om direct ergens heen te navigeren. Denk aan een website, social media kanalen of het opstellen van een e-mail. Slimmer dan dat gaat een visitekaartje niet worden.

  • Zeer overzichtelijk: Verder is het een zeer overzichtelijke methode van een visitekaartje uitdelen. Op het moment dat de digitale versie op de smartphone verschijnt, is er namelijk sprake van een zeer duidelijk overzicht. Alle contactgegevens staan netjes onder elkaar. Je kunt naar alle belangrijke kanalen navigeren met één klik op de knop. Dit is natuurlijk ideaal om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken om de interactie met je aan te gaan.

  • Grotere kans op connectie: Al met al gaat het NFC visitekaartje dan ook voor een grotere kans op een connectie zorgen. Efficiëntie is uiteindelijk namelijk waar het allemaal om draait. Men heeft geen zin om veel moeite te moeten doen om je online op te zoeken. Dit kost ze te veel tijd. Met een digitaal visitekaartje is alle frictie in één klap weggenomen. Het is een volledig geoptimaliseerd proces om de kans op een connectie zo groot mogelijk te maken.

  • Duurzaam: Tot slot is het werken met een NFC visitekaartje ook een duurzame werkwijze. Zoals gezegd is een ‘normaal’ visitekaartje vaak gemaakt van hout of zelfs plastic. Nu alles digitaal verloopt, hoef je je over duurzaamheid geen zorgen meer te maken. Alleen jijzelf hoeft één kaartje te hebben, die je simpelweg tegen een ieders smartphone aanhoudt.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een persoonlijk NFC visitekaartje? Neem dan een kijkje op de website van Sammy. Sammy is de expert op het gebied van NFC visitekaartjes en helpt je graag verder!