Kennisruimte
Image default
Dienstverlening

Chiropractie: de kracht van zelfgenezing

Chiropractie is een gezondheidswetenschap die natuurlijke zorg biedt, dat wil zeggen zonder medicamenten en zonder chirurgie. Het helpt u om uw vitale potentieel te herwinnen door het aangeboren vermogen van uw lichaam om zich aan te passen en te genezen.

De chiropractor in Bennekom werkt voornamelijk met zijn handen en kan indien nodig mechanisch helpen. Dit is wat ons lichaam zijn vermogen tot zelfgenezing geeft; het stelt het in staat zichzelf te vernieuwen en zich voortdurend aan te passen.

 

Het zenuwstelsel laat de uitdrukking van onze aangeboren intelligentie toe!

Onze hersenen genereren de zenuwimpuls die wordt doorgegeven door het ruggenmerg en een veelheid van perifere zenuwen die door het lichaam naar elk orgaan, elke klier en de kleinste cellen lopen.

Dit zenuwstelsel is nauw verbonden met het skelet dat het komt beschermen. Het brein, het kostbaarste orgaan van ons organisme, wordt namelijk bijzonder goed beschermd door onze schedel. Het ruggenmerg daarentegen daalt af naar het midden van onze ruggengraat.

Het zenuwstelsel is dus het communicatiekanaal tussen de hersenen en de periferie. En het is die goede communicatie die het lichaam in staat stelt zich aan te passen, goed te functioneren.

 

Storing in het zenuwstelsel

Maar om verschillende fysieke redenen die verband houden met vallen, ontoereikende bewegingen, verkeerde houdingen of gebrek aan fysieke activiteit, installeert de storing zich in dit zenuwstelsel, waardoor de goede communicatie tussen de hersenen en de periferie wordt onderbroken. Deze interferenties worden subluxaties genoemd en worden behandeld door de chiropractor in Bennekom.

Dit is een neuro-musculoskeletale dysfunctie die lokale pijn kan veroorzaken, maar vooral ook afgelegen aandoeningen, waardoor de goede communicatie tussen de hersenen en een deel van het lichaam wordt onderbroken. Subluxatie tast dus ons hele organisme aan en vermindert ons vermogen om onszelf te genezen.

Het is in deze context dat de chiropractor Bennekom binnenkomt, wiens functie het is om het vrije verkeer van onze vitale kracht te garanderen, het aanpassen van de subluxaties die plaatsvinden in de loop van ons leven.

Eenmaal vrij van zijn interferentie, kan de zenuwimpuls weer vrij circuleren en kan zijn aangeboren intelligentie werken om zijn gezondheid te herstellen en te behouden!

Het is belangrijk op te merken dat bepaalde elementen de snelheid waarmee het lichaam zich herstelt kunnen beïnvloeden: zijn leeftijd, zijn natuurlijke vitaliteit, de evolutie van functionele en organische aandoeningen, de duur van de symptomen, zijn levensstijl en zijn bereidheid en samenwerking in de zorg.