Kennisruimte
Image default
Dienstverlening

Bigdata is de toekomst volgens velen

Bigdata is de toekomst zeggen steeds meer mensen. De data die hier wordt bedoeld wordt bijvoorbeeld verzameld via de cookies die jij moet accepteren wanneer je een website bezoekt tegenwoordig. Des te meer jij toestaat des te meer bedrijven te weten kunnen komen over jouw als persoon of jouw zoekgedrag. Zo kunnen zij bijvoorbeeld jouw zoekgedrag blijven volgen als jij bepaalde cookies accepteert. Zij weten dan precies welke websites je bezoekt. Al deze data verzamelen deze bedrijven om vervolgens bijvoorbeeld gebruikersprofielen op te stellen. Aan de hand van de gebruikersprofielen kunnen zij bijvoorbeeld hun marketing aanpassen. Zo kunnen zij steeds beter inspelen op de behoefte van de klant.

Het verwerken van de data

Voor jouw als medewerker wordt het steeds belangrijker om je te onderscheiden. Nu wil ik niet zeggen dat je programma’s zoals SPSS of PowerBI helemaal moet kunnen dag dromen maar een goede basis in Excel is toch wel belangrijk. Veel mensen kunnen er namelijk nog steeds niet goed mee overweg. Dat terwijl er dus steeds meer data wordt verzameld en dus ook geanalyseerd moet worden. Door te beginnen met Excel leer je de basis van het analyseren van data. Dat is wel zo handig.

Een excel training volgen

Het is dus een goed idee om een excel training te volgen. Door deze excel training krijg jij de belangrijkste vaardigheden en een goede basis aangeleerd. Dat helpt je al op weg met de meeste problemen die je zult tegenkomen. Mocht je nu toch iets meer willen dan kunnen je ook een proffesionele excel training volgen waarin dieper wordt ingegaan op de materie.

https://compu-academy.nl/excel-training/