Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Bespaar kosten door je bedrijfsafval in kaart te brengen

Als eigenaar van een bedrijf zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Een van de onderwerpen waar je naar alle waarschijnlijkheid niet of nauwelijks bij stilstaat is het bedrijfsafval. Bedrijfsafval wordt door ieder bedrijf, klein en groot, geproduceerd. De vraag is hoe je hiermee omgaat: want hoe beter je het bedrijfsafval in kaart brengt, hoe meer je hierop kunt besparen. Daarom lees je hier meer over het in kaart brengen van bedrijfsafval!

Waarom jouw zakelijk afval in kaart brengen?

Bedrijfsafval, ook wel zakelijk afval genoemd, is afval dat je als bedrijf produceert. Denk hierbij aan papier, karton, kunststof en plastic, glas, gevaarlijk afval en meer. Elke afvalstroom moet verzameld worden in de juiste rolcontainer. Welk bedrijfsafval je produceert is grotendeels afhankelijk van in welke sector je werkzaam bent. Je bent als bedrijf verplicht om je zakelijke afval te verzamelen en te verwerken of laten verwerken. Het in kaart brengen van je zakelijke afval zorgt ervoor dat je jouw bedrijfsafval kunt beperken en veel duurzamer aan de slag kunt. 

Het in kaart brengen van je bedrijfsafval begint met het achterhalen welk afval je precies produceert. Bepaal welke afvalstromen binnen je bedrijf voorkomen en ontdek hoeveel afval je per dag produceert. Door dit te vermenigvuldigen met 30 weet je hoeveel afval je per maand produceert. Op basis hiervan kun je voor iedere afvalstroom de juiste afvalcontainer huren. Het scheiden van afval is op deze manier een stuk makkelijker. Kies voor een goede  PMD container van MilieuServiceNederland voor je plastic, metalen en drankenkartons en zorg ervoor dat deze producten goed gerecycled kunnen worden.

Beperk de hoeveelheid zakelijk afval

Een ander belangrijk punt is het beperken van je zakelijk afval. Op basis van de berekening die je hebt gemaakt krijg je inzicht in je afval. Er zijn genoeg manieren waarop je jouw afval kunt beperken. Je afval goed scheiden is een van de mogelijkheden. De totale hoeveelheid restafval wordt beperkt wanneer je papier, glas, GFT en andere zaken hier uit haalt en dit in de juiste afvalcontainers plaatst. Kijk ook of je binnen het bedrijf duurzame veranderingen kunt doorvoeren zodat je het afval kunt beperken en de verzameling van afval nog soepeler laat verlopen!