Kennisruimte
Image default
Dienstverlening

3 tips omtrent chemische ankers

Als je een gat boort om een tapeind in te slaan, kan dat scheuren veroorzaken. Als je dit gat waterdicht en luchtdicht wilt maken, moet je chemische ankers injecteren. Deze dikke vloeibare substantie zal in het gat stromen. Nadat je de stud hebt geplaatst, kun je de hars laten uitharden. Als het is gedroogd, is het net zo hard als het beton. De tijd die nodig is om het te laten drogen hangt af van het type product dat je gebruikt. De temperatuur van het substraat heeft ook invloed op de uithardingssnelheid. Hier zijn drie tips om chemische ankers te gebruiken, zodat je hun functies kunt optimaliseren.

Selecteer het juiste type chemisch anker

Voor het beste resultaat moet je het juiste product kiezen. Je kunt het chemische anker kiezen op basis van de gewenste sterkte en soorten ondergrond. Er zijn verschillende soorten producten beschikbaar: polyester, onverzadigd polyester en epoxy acrylaat. Polyester is gemakkelijk te gebruiken, waardoor het perfect is voor thuisgebruik. Bovendien bestaat onverzadigd polyester uit twee componenten injectiemortels, waardoor je de sterkte ervan kunt aanpassen aan je behoeften. Ondertussen is epoxy acrylaat geschikt voor hoge belasting, waardoor het perfect is voor meer professionele klussen. Als je het juiste type chemisch anker wilt kiezen, kun je het kiezen op basis van je behoeften, omdat elk type andere kenmerken heeft. Door het juiste type chemisch anker te kiezen, kun je er zeker van zijn dat je de hars efficiënt gebruikt.

Overweeg de grootte van het gat

Als je de sterkte van het chemische anker wilt maximaliseren, moet je op het gat letten. Zorg ervoor dat je het geschikte gat maakt op basis van de grootte van de stijl. Je moet je concentreren op hoe diep je moet boren. Als het gat klaar is, kun je de chemische anker binding injecteren voordat je de bout plaatst. Je moet dus de grootte van het gat aanpassen aan de grootte van de nop. Alleen dan kun je inschatten welk chemisch anker je nodig hebt om zijn maximale sterkte te bereiken. Dit betekent dat de hoeveelheid chemisch anker die je nodig hebt van project tot project zal verschillen, afhankelijk van de afmetingen van de noppen die je gebruikt. Door de juiste hoeveelheid chemisch anker te hebben voor bepaalde maten studs, kun je het chemische anker optimaal gebruiken.

Laad de nop nooit voordat deze is ingesteld

Na het inbrengen van de stud, moet je deze meerdere keren draaien. Dit proces kan de luchtbel losmaken. Bovendien kan de hars worden geperst om de holtes te vullen. Je moet er ook voor zorgen dat het gat volledig bedekt is. Vervolgens moet je het laten staan ​​​​totdat het is ingesteld. De uithardingstijd is afhankelijk van het type chemisch anker dat je gebruikt. Je mag de stud niet laden voordat deze volledig is uitgehard. Zodra het chemische anker volledig is uitgehard, kun je beginnen met het laden van de stijl in het gat. Om het laadproces te vergemakkelijken, moet je het laden terwijl je het draait. Naast het gemakkelijker maken van het laadproces, zorgt de rotatie er ook voor dat het chemische anker volledig aan zowel het gat als de stijl kan blijven kleven.