Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Zo bereid jij je voor op het auto theorie examen!

Als je je rijbewijs wilt behalen moet je een theorie- en praktijkexamen doen bij het CBR. Het theorie-examen doe je het beste aan het begin van de rijopleiding. Zo leg je een goede basis voor je rijopleiding. Je docent kan je theoretische voorbeelden uit de praktijk laten zien. Zo leer je sneller!

Afhankelijk van je voorkeuren, capaciteiten en eventuele beperkingen kun je je op de volgende manieren voorbereiden op het theorie-examen: Lessen volgen bij je rijschool, volg een digitale cursus, leer uit schoolboeken. Er zijn veel manieren om voor het auto theorie-examen te studeren.

 

Theorie

Bij de rijschool kun je theorieles volgen of je kunt de theorie ook zelf leren uit het theorieboek.

Vraag advies aan je rijschool. Het is slim om tijdens het studeren direct te oefenen, je eigen vragen te stellen en auto theorie oefenexamens te maken. Echte examenvragen zijn altijd anders dan oefenvragen. Tweedehands theorieboeken zien er meestal nog goed uit, maar je kan natuurlijk ook nog nieuwe boeken kopen. Zorg ervoor dat je studieboeken niet te oud zijn, want verkeersregels worden regelmatig gewijzigd. Zo leer je altijd het juiste cursusmateriaal. Digitale theoriecursussen passen zich meestal snel aan.

 

Oefenen

Test jezelf door je eigen vragen te maken en oefenexamens te maken tijdens het studeren. Zo onthoud je de stof beter. De oefenexamens zijn niet van het CBR, maar lijken er wel op. Het herkennen van gevaren kun je het beste oefenen met je rijinstructeur.​​​ Het wordt ook behandeld in theoretische cursussen en theoretische boeken.

 

https://theorie-oefenexamen.nl/