Kennisruimte
Image default
Financieel

Wilt u gouden munten verkopen?

Bent u door een erfenis in het bezit gekomen van een aantal gouden munten die u voor geld wilt inwisselen? Of hebt u de zolder opgeruimd en een paar gouden munten gevonden waarvan u graag wilt weten wat ze waard zijn? In deze blog leest u hoe een goudspecialist de waarde van gouden munten bepaalt. 

 

Gouden munten verkopen: wat zijn de munten waard?

Door een afspraak te maken met een deskundige taxateur van gouden munten kunt u erachter komen wat de waarde is van de gouden munten die u wilt verkopen. De taxatie van uw gouden munten zal in een discrete ruimte plaatsvinden. De goudinkoper aan wie u gouden munten wilt verkopen, heeft jarenlange ervaring met het taxeren van gouden munten uit zowel binnen- als buitenland. Hij of zij bezit veel kennis over verschillende soorten gouden munten, zoals historische munten. U zult altijd zelf bij de taxatie aanwezig zijn en de goudexpert zal toelichten aan de hand van welke maatstaven de waarde van een munt wordt bepaald. Een taxatie is altijd vrijblijvend. U kunt bedenktijd nemen voordat u besluit uw gouden munten te verkopen. Indien u tot de verkoop overgaat, moet u zich kunnen legitimeren. U kunt het bedrag dat de gouden munten waard zijn contant laten uitbetalen. Een overschrijving via de bank is ook mogelijk. 

 

Gouden munten verkopen tegen een goede prijs

Voor de meeste gouden munten zult u de actuele goudprijs ontvangen. Het is echter ook mogelijk dat als u besluit gouden munten te verkopen u hier een bedrag voor ontvangt dat hoger ligt dan de goudprijs. Sommige gouden munten zijn namelijk zeldzaam of op een andere wijze uniek. Bij het taxeren van de te verkopen gouden munten zal de goudspecialist kijken naar aspecten als kwaliteit, oplage van de munten en jaar van uitgave. Zo kan het Nederlandse gouden tientje veel opleveren. Deze munt werd geslagen van 1818 tot en met 1933. Dit geldt ook voor sommige buitenlandse munten, zoals de Zuid-Afrikaanse Kruggerrand. Wat deze munt zo bijzonder maakt is dat deze puur is geslagen om de goudwaarde. De goudexpert aan wie u gouden munten wilt verkopen zal uitgebreid de tijd nemen om de munten te taxeren, zodat u bent verzekerd van de beste prijs. Voor meer informatie bezoekt u de website van kevelam.nl.