Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Wellness op het dakterras

Met een jacuzzi op het dak kan ook iemand die geen tuin heeft genieten van de weldadige rust die door het warme water van een spa wordt geboden. Een bad in een jacuzzi aan het eind van de dag verjaagt de vermoeidheid en zorgt ervoor dat je uitgerust kunt gaan slapen. Je kan natuurlijk tijdens een bad in de jacuzzi met familie of vrienden ook gezellig kletsen. De meeste woningen met een plat dak of een dakterras zijn geschikt voor een jacuzzi. Het belangrijkste is, dat de constructie de jacuzzi kan dragen. 

Installatie 

Serena Spa is een bedrijf in Harderwijk, dat jacuzzi’s maakt en installeert. Het bedrijf begeleidt de kopers van een jacuzzi, zodat er geen onveilige situaties ontstaan. Bij het plaatsen van een jacuzzi op het dak is met name de sterkte van de constructie van belang. Een kleine jacuzzi die gevuld is met water weegt al gauw 1000 kilo. Grotere jacuzzi’s zijn nog veel zwaarder. De kennis van specialisten is nodig om te bepalen of de jacuzzi op de gewenste plek kan komen te staan. Ook is het van belang dat er stroom en een aan- en afvoer van water beschikbaar zijn. 

Plaatsen van een jacuzzi op dak 

Voor het plaatsen van een jacuzzi op een dakterras is een hijskraan nodig. De jacuzzi is te groot en te zwaar om hem door de woning naar boven te tillen. Gelukkig hoef je die hijskraan niet zelf te regelen. De medewerkers van Serena Spa nemen je bij de installatie al het werk uit handen. Ze zorgen ervoor dat dat de jacuzzi op het dakterras wordt getild, dat de leidingen worden aangesloten en dat de jacuzzi wordt getest op veiligheid. Het wordt aanbevolen om bij een jacuzzi op het dakterras als accessoire een cover aan te schaffen.