Kennisruimte
Image default
Groothandel

Wat zijn degelijke merken onthardingszout?

Onthardingszout is van belang om het regeneratieproces van uw waterontharder goed uit te kunnen voeren. Daarom zijn twee factoren van belang: de puurheid van het regeneratiezout en het ontbreken van additieven in het zout. Bepaalde types zout zijn beter dan de andere, maar ook bepaalde merken onthardingszouten zijn beter dan andere merken. Dit artikel zal een viertal goede merken uitlichten.

Broxozout met een hoge zuivering

Broxozout is een merk van fabrikant Akzo Nobel en dit type onthardingszout staat bekend om zijn hoge waterzuiveringsgehalte, doordat deze onder hoge druk is samengeperst. Doordat het regeneratiezout vacuüm samengeperst is in korrels met een grofheid van 6 á 15 millimeter ontstaan er geen papresten in de afvoer van uw waterontharder. Broxozout heeft een zuiverheidsgehalte van maar liefst 99.8 procent. Dit type zout kunt u bij H. van Namen B.V. kopen.

Salina voldoet aan de hoogste eisen

Salina produceert onthardingszout in de vorm van tabletten. Deze hebben een grofheid van 25 millimeter in diameter en 17 millimeter in hoogte. De tabletten zijn vormvast tot het einde en van een hoge kwaliteit, waardoor er geen zoutophopingen in uw waterontharder kunnen ontstaan. Salina voldoet aan de hoogste Europese richtlijnen. Ook Salina vindt u bij H. van Namen B.V.

SOFT-SEL is de ecologischere keuze

De zoutkristallen van het merk SOFT-SEL scoren ook hoge ogen op de Europese zoutmarkt. De zoutkristallen van SOFT-SEL zijn een natuurlijk product; ze bevatten geen additieven en worden enkel geproduceerd met vers water. Zoutkristallen hebben als bijkomend voordeel dat ze in ieder type waterontharder gebruikt kunnen worden en tevens is het een goedkopere en milieubewustere optie dan zouttabletten.

Axal voor middelgrote en grote waterontharders

Het merk Axal levert regeneratiezout in tabletvorm. Axal is geschikt voor middelgrote tot grote waterontharders. Axals producten worden gekenmerkt door zuiverheid, oplosbaarheid, vorm en stabiliteit. Axals onthardingszouten bestaan uit zuiver pannenzout met een natriumchloridegehalte van 99.9 procent. Ze hebben een hoge oplosbaarheid en klontering in uw waterontharder zal dientengevolge vermeden worden.

https://www.vannamen.nl/