Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Het aanleggen van vloerverwarming brengt vele voordelen met zich mee. Je hebt natuurlijk geen last meer van koude voeten en het is een efficiënte manier om je woning te verwarmen. Vloerverwarming heeft als eigenschap dat de warmte op een gelijkmatige manier door de woning wordt verdeeld. Maar, natuurlijk zijn er meer voordelen! Welke dat zijn, lees je in deze blog.  

Koude voeten zijn verleden tijd

Een van de voordelen die waarschijnlijk het eerst in je opkomt zijn de warme voeten. Wanneer je een hekel hebt aan koude voeten in de ochtend, kan vloerverwarming in je badkamer of andere ruimtes in je huis een groot voordeel zijn. Vooral tijdens de wintermaanden ben je door vloerverwarming verzekerd van warme voeten in huis. 

Geen radiatoren in je woning

Wanneer je ervoor kiest om vloerverwarming te laten installeren als hoofdverwarming in je huis, zijn radiatoren overbodig. Je wanden zijn dus vrij, wat meer mogelijkheden biedt als het om inrichting van je woning gaat. 

De warmte wordt gelijkmatig door huis verdeeld

Vloerverwarming kent veel voordelen vergeleken met traditionele radiatoren. Radiatoren verspreiden warme lucht door de woning vanuit de centrale verwarming. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte. De warmte wordt namelijk verspreid over het hele vloeroppervlak. 

Vloerverwarming verwarmt niet de lucht, maar werkt op basis van stralingswarmte. Dit draagt daarom niet alleen bij aan een aangename temperatuur, maar helpt ook om de luchtvochtigheid op een optimaal niveau te houden. 

Vloerverwarming is energiezuinig

Het laten installeren van vloerverwarming heeft ook impact op je energierekening. Na het installeren van vloerverwarming zal je energierekening dalen. Er is namelijk minder energie nodig om het hele huis van warmte te voorzien.

Gezond en hygiënisch

Vloerverwarming zorgt ervoor dat stof minder makkelijk ronddwaalt door de ruimte. Daardoor is het verwarmen van je woning met vloerverwarming veel gezonder en veel hygiënischer dan verwarming via radiatoren. 

Bij radiatoren wordt het stof namelijk met de opstijgende warmte door de woning vervoerd. 

Ben je overtuigd en benieuwd naar de prijzen van vloerverwarming? Op Vanvlietverwarming.nl vind je een overzicht met de kosten van vloerverwarming.