Kennisruimte
Image default
Gezondheid

Wat zijn de voordelen van amandelen?

Het is al jaren bekend dat het eten van noten een gezonde werking heeft op ons lichaam. Dit is niet zo gek aangezien noten vol zitten met onverzadigde vetten en mineralen. Toch lukt het de meeste mensen nauwelijks om iedere dag een hand vol noten te consumeren. De voornaamste reden hiervoor is dat er nog steeds te weinig gevarieerd wordt gegeten. Om toch voldoende noten binnen te krijgen, kan je ervoor kiezen om amandelen te eten. Deze noot is een echte superfood en brengt daardoor veel voordelen met zich mee. Maar wat zijn nou de voordelen van amandelen? In deze blog zoeken wij dat voor je uit. 

1. Minder honger 

Wanneer je begint met het consumeren van amandelen, dan ga je direct merken dat je minder honger hebt. Dit komt doordat deze noot veel vezels, gezonde vetten en eiwitten bevatten. Al deze stoffen samen zorgen ervoor dat je snel verzadigd raakt en dus minder honger hebt. Kies je ervoor om elke dag een hand vol amandelen te eten als tussendoortje? Dan zal je minder vaak naar de keuken lopen om iets lekkers te pakken. Hiermee zijn amandelen uitermate geschikt om te gebruiken bij diverse diëten 

2. Helpt bij gewichtsverlies 

Wist je dat amandelen calorieën bevat die uiteindelijk niet door je lichaam worden opgenomen? Zo’n 15% van deze voedingsstoffen worden niet opgenomen, waardoor je lichaam aanzienlijk minder calorieën binnenkrijgt. Dit is ideaal als je graag wat gewicht wilt verliezen! 

3 Goed voor je hart en spijsvertering 

Behalve dat amandelen helpen bij het afvallen, zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid. Door regelmatig deze noot aan je voedingspatroon toe te voegen, zal je LDL-cholesterol aanzienlijk verlagen. Hiermee wordt de kans op hart- en vaatziekten een stuk kleiner. Daarnaast zijn amandelen goed voor de spijsvertering. De onverzadigde vetten van deze noot voeden namelijk de goede bacteriën in je darmen, waardoor de werking van jouw darmen toeneemt.  

4 Verbetert je bloeddruk 

Heb jij vaak last van een te hoge bloeddruk? Dan kan het eten van amandelen een perfecte oplossing zijn. Deze noot bevat magnesium en kalium die beiden honderden processen in het lichaam verbeteren. Hiermee ontstaat een gunstig effect op jouw bloeddruk. Kalium zorgt er bovendien voor dat het de negatieve effecten van natrium, oftewel zout tegengaat. Door het eten van amandelen zal jouw bloeddruk aanzienlijk verlagen.  

5 Beschermt tegen diabetes 

Wat weinig mensen weten is dat het eten van amandelen ook helpt bij iedereen die te maken heeft met diabetes. Deze noot bevat immers weinig koolhydraten en veel vezels. Dit is de perfecte combinatie van voedingsstoffen waarmee er een gunstig effect ontstaat op de insuline levels en de bloedsuikerspiegel. Door regelmatig een hand vol amandelen te eten, zal je lichaam beter beschermd worden tegen diabetes.  

6 Vitamine E 

Tevens staan amandelen erom bekend dat ze één van de weinige noten zijn die ontzettend veel vitamine E bevat. Dit is een verzamelnaam van een groep krachtige antioxidanten die je lichaam beschermen tegen allerlei ziekten en aandoeningen. Hierbij kan je denken aan kanker, longklachten en hart- en vaatziekten. Om jouw lichaam een extra gezonde boost te geven kan je het eten van amandelen perfect combineren met walnoten. Zo eet je niet alleen gevarieerd, maar krijg je ook alle gezonde voedingsstoffen en mineralen binnen.  

https://www.4kleuren.nl/tegelverf-voor-in-de-keuken-en-badkamer/