Kennisruimte
Image default
Marketing

Wat is social media?

Wat is social media?

Social media is een platform waar jij met je vrienden kan praten en waar je leuke filmpjes op kan doorsturen. Het lijkt wel alsof iedereen er tegenwoordig op zit maar dat is ook logisch. Alleen zijn social media tools nog niet zo bekent omdat Het gewoon zo makkelijk gemaakt is. Toen social media ontworpen werd hadden hun nooit gedacht dat het uiteindelijk zo groot zou worden. Er zitten miljarden mensen op en hun gebruiken het heel regelmatig. Ik bedoel maar ken jij iemand zonder social media. En het word alleen maar groter. Over een tijdje zit letterlijk heel de wereld er op.

Welke platformen zijn er

Omdat social media al even bestaat heb je talloze platformen. Je hebt er zo veel dat je de meeste waarschijnlijk niet eens kent omdat ze wat minder populair zijn maar de meest bekende platformen zijn toch echt wel: Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en Snapchat. Social  media is toch wel een groot deel van ons leven geworden want je kan makkelijk in contact komen met je vrienden en familie. Deze platformen zijn daarom ook van groot belang bij bedrijven, omdat bedrijven via social media veel klanten kunnen trekken. Daarom gebruiken er veel bedrijven social media tools.

Waarom is social media verslavend

Je kent vast wel iemand die niet meer van zijn telefoon te houden is en misschien ben je er zelf wel een van. Het heeft zo zijn redenen waarom dat is. Het komt door de stof dopamine. Dopamine is jou overlevingshormoon, het komt vrij als je iets leuks doet of iets hebt bereikt. Bij alles wat je doet komt dopamine vrij, het komt vrij als je bijvoorbeeld eet of als je sport. Maar als je op social media zit komt er ook super veel dopamine vrij, dat gebeurd vaak als mensen een leuk filmpje zien of als ze likes krijgen.  Daarom zitten er tegenwoordig veel jongeren aan vast.