Kennisruimte
Image default
Gezondheid

Wat is relatietherapie en waarom het kan helpen bij relatieproblemen

Relatietherapie is ondersteuning bij het oplossen van relatieproblemen. Problemen in de relatie kunnen ontstaan door diverse oorzaken zoals vertrouwen wat beschadigd is, niet kunnen praten over dingen, stress over financiën, langs elkaar heen leven en dit is zijn nog maar enkele voorbeelden. Relatietherapie Apeldoorn helpt bij het vinden van de knelpunten, maakt het bespreekbaar, haalt blokkades weg en geeft advies over strategieën voor een liefdevolle relatie.

Waarom relatietherapie

Een relatie met problemen is voor geen van beide partners fijn maar wanneer er ook kinderen bij betrokken zijn kan dit ook op hen een zeer negatieve invloed hebben, vooral als ze nog niet volwassen zijn. Met therapie voor je relatie leer je opnieuw emotionele verbinding met elkaar te leggen. Je leert om jezelf open te stellen voor de ander en vervelende gebeurtenissen bespreekbaar te maken en op te lossen. Relatietherapie is toegankelijk en voor iedereen bereikbaar. Daarbij is een relatietherapeut neutraal, oordeeld niet en zal altijd proberen te verbinden zodat vertrouwen hersteld wordt om zo samen tot oplossingen te komen voor een gezonde relatie.

Therapie als een boost voor je relatie

Het is best goed om even met een fisse blik naar jezelf en jullie relatie te kijken en relatieproblemen weg te halen. Het oplossen van problemen geeft moed en vertrouwen om er samen weer tegenaan te gaan. Dit kan weer een positieve invloed hebben op allerlei andere zaken in je leven, de omgang met andere gezinsleden, familie, vrienden en je werk. Wanneer je geen last meer hebt van zorgen om je relatie ben je veel gelukkiger.

https://tranceforma.nl