Kennisruimte
Image default
Gezondheid

Wat is Healing Tao?

Als je regelmatig mediteert heb je misschien wel eens gehoord van healing tao. Dit is een systeem van bepaalde oefeningen en bepaalde meditaties, die komen uit het oude Taoïsme. Maar wat is het eigenlijk en hoe wordt het beoefend? Dat is vraag die we ons allemaal afvragen. Wij hebben het voor je uitgezocht en gekeken naar wat het precies is.

Meditaties en oefeningen

Bij healing tao ga je aan de hand van ademhalingsoefeningen en meditaties aan de slag, door deze ademhalingsoefeningen ga je aan de slag met je lichamelijke klachten, maar je energie op mentaal, emotioneel en fysiek niveau.

TAO is de weg of de kracht van transformatie door innerlijke zelfobservatie van lichaam en geest.

Afkomst Healing Tao

Healing tao komt uit china, uit het oude taoisme. Het is door Mantak Chia ontdekt tijdens zijn reizen die hij maakte door China. Hij is bij een oude geleerde in de leer geweest, totdat hij vond dat hij alles wist en zich goed genoeg had voorbereid om zijn kennis in het westen te gaan delen. Na zijn reis naar het westen, Amerika, heeft hij zich samengevoegd met gelijkgestemden. Samen met deze gelijkgestemden heeft hij de healing tao geproduceerd, zoals wij het de dag van vandaag kennen. Een manier om jezelf te genezen aan de hand van meditaties en ademhalingsoefeningen.

Healing Tao is dus een manier om te mediteren en je zo bezig te houden met het genezen van jezelf!

https://www.vianovalis.nl/healing-tao/