Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Wat houdt IPTV in?

IPTV is Internet Protocol TeleVision, het is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen die tv-kijken over het internet mogelijk maken. IPTV is geen video on demand of interactieve televisie, dit staat hier los van. Het is dus eigenlijk tv kijken via het internet. Als je interesse hebt in deze manier van tv kijken dan is het gewenst om een goede internet verbinding te hebben. Het is hiermee mogelijk om tv te kijken van overal ter wereld, dit kan zonder een kabel provider of een schotel/satelliet. Deze manier van tv kijken is mogelijk op meerdere apparaten. Momenteel kan je televisie programma’s terug kijken vooruit spoelen en opnemen. Dit is met IPTV ook mogelijk. Wereldwijd wordt er al gebruik gemaakt van IPTV-boxen.

IPTV-box is goedkoper

Met behulp van een IPTV media box is het mogelijk om meer dan 12000 zenders te kijken op je televisie of ander apparaat. De gemiddelde kosten van een IPTV-abonnement liggen tussen de € 7,- en € 10,-. Het is mogelijk om je huidige abonnement voor de televisie op te zeggen. Dit kan je veel geld besparen. Gemiddeld kost een televisieabonnement tussen de € 25,- en € 35,- per maand. Als je meer zenders wilt kijken bij een regulier abonnement dan moet je al vaker €12,- per maand meer betalen. Met een IPTV box is het dus mogelijk om voor minder geld, meer tv te kijken.

Mogelijkheden met IPTV

Het is dus mogelijk om je televisieabonnement op te zeggen, maar het is wel belangrijk om internet thuis te hebben. Om IPTV goed te laten werken is het enige vereiste dat je een internetverbinding hebt met een snelheid van minimaal 6 mp/ps. Dit is mogelijk via een directe internetkabel verbinding, WiFi of met 4G mobiele telefoon netwerk. Ook is het mogelijk om met een IPTV media box films en series te kijken. Bij sommige bedrijven die deze manier van tv kijken leveren, helpen je bij de installatie. Het is geschikt voor meerdere apparaten, zoals iOS, Android, Windows, Enigma, MAG en SmartTV. Ook is het mogelijk om op deze manier televisie te kijken op je mobiele telefoon, mits je een sterke internetverbinding hebt.