Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Waarvoor een schuifdeur kopen?

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden om een schuifdeur te gebruiken. Het zijn deuren die je open kan schuiven, in plaats van dat ze open draaien. In vele situaties zijn deze deuren een zeer goede optie om te gebruiken. 

Toch zijn er nog heel wat mensen die niet precies weten waarvoor ze een zo’n deur zouden moeten kopen. Er zijn veel opties, maar zijn deze opties voor jou geschikt? Elke woning is anders, waardoor dit moeilijk is om zo op het oog te bepalen. 

Een schuifdeur om naar buiten te gaan

Een schuifdeur is voor veel meer dingen te gebruiken dan dat de meeste mensen weten. Zo is deze deur een makkelijke manier om naar buiten te kunnen stappen. Dit soort deuren worden vaak gebruikt bij een serre of een overkapping. 

Op die manier stap je direct naar buiten, en is er meer ruimte onder de overkapping. Dit komt doordat deze deuren niet naar buiten openslaan. Je hebt dan minder last van een deur die de hele tijd in de weg staat. Dat moet je namelijk zien te voorkomen bij een beperkte ruimte. 

Schuifdeuren voor een kledingkast

Je kunt er ook voor kiezen om schuifdeuren te gebruiken bij een kledingkast. Vooral als je een wat kleinere slaapkamer hebt, zijn schuifdeuren ideaal. Zo voorkom je dat de deur in de weg zit zodra je hem open wilt slaan. Op een kleine slaapkamer heb je hier namelijk vaak last van. 

De schuifdeuren gaan vaak dan in de kast zelf, zodat je ze helemaal niet ziet. Ook wanneer de ruimte wel wat groter is, zijn deze deuren als nog mooi om te gebruiken. Niemand vindt het fijn als er constant een deur in de weg zit. Op deze manier kun je dat voorkomen. 

Een schuifdeur in de woonkamer

Een schuifdeur is in de woonkamer een goede optie als je de kamer wilt afschermen in twee delen. Vooral wanneer de woonkamer wat kleiner is, is dit een goede optie om mee aan de slag te gaan. Zo voorkom je dat de woonkamer kleiner gaan lijken. 

De deuren kunnen dan naar een bepaalde kant geschoven worden, zodat ze uit het zicht zijn. Zo heb je wel het effect van twee delen wanneer dit nodig is. Op het moment dat je het niet meer nodig hebt, schuif je de deuren aan de kant en heb je er geen last meer van. 

Geen ruimte voor een draaideur

In de meeste gevallen wordt deze deur gebruikt als er maar weinig ruimte is voor een draaideur. Dit hoeft niet per se op de bovenstaande plekken te zijn. Als je een bepaalde plek geen ruimte hebt voor een draaideur, dan zijn dit soort deuren met een mooie deurklink altijd een betere optie. 

Wanneer er geen ruimte is voor een draaideur, is een schuifdeur dus de beste optie. Zodra je deur wordt geïnstalleerd, wordt er precies uitgelegd hoe je hem precies kan gebruiken. Je kunt hem ook zelf plaatsen, maar dit kost vaak wel een hele hoop moeite. Vaak is een vakman een beter optie.