Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Waarom zou je een Coating aanbrengen?

Veel materialen kun je extra beschermen door een coating aan te brengen. Een coating is een laagje dat achter blijft op een oppervlakte of materiaal die vervolgens extra functionaliteit toe kan voegen. Bijvoorbeeld dat het waterafstotend is of dat het een vloer stroever kan maken. Hieronder wat voorbeelden van waar je aan kan denken als je het over coating hebt.

Vloeren

Wanneer je als bedrijf een magazijn hebt kun je er eens aan denken om die vloer te coaten. Dit kan verschillende voordelen geven qua veiligheid en functionaliteit. Qua veiligheid is het fijn dat je de vloer door middel van een coating antislip kan maken waardoor je minder last hebt van mensen die uit kunnen glijden op de werkvloer. Ook kan het eventueel vochtbestendigheid bieden. Vloeistoffen kunnen dan minder goed doorlekken naar de ondergrond en dit kun je ook op deze manier doen wanneer je met chemicaliën werkt. De levensduur van een vloer kun je ook verlengen op deze manier omdat je een extra beschermlaag kan toevoegen waardoor de vloer minder snel gaat slijten.

Textiel

Textiel coating is ook een vorm van extra bescherming toevoegen. Ook hierbij laat je een laagje achter waarbij de textiel een extra bescherming heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanneer je een nieuw paar schoenen gaat kopen en de verkoper vraagt of je er een spray bij wil hebben. Daarbij krijg je een laagje dat viezigheid en water afstoot waardoor je langer kan genieten van je schoenen.

Glas 

Nano coating is ideaal voor op de ramen! Dit laat een laagje achter op de ramen die ook vuil- en waterafstotend is. Door deze beschermlaag hoef je in principe niet vaak meer je ramen te wassen. Wanneer je de coating hebt toegepast doet die het werk voor jou. De zwaartekracht helpt een handje mee wanneer je het op de ruiten gebruikt. Wanneer het een keer regent zorgt de coating ervoor dat de ramen schoon en streep loos achter blijven.