Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Waarom je er verstandig aan doet om te kiezen voor operational lease

Bedrijven moeten manieren vinden om geld te besparen en efficiënter te werken. Een operationele auto leasen is een geweldige manier om beide te doen. Een auto leasen kan je bedrijf veel voordelen bieden, zoals geld besparen op onderhoud en reparaties, om de paar jaar een nieuwe auto krijgen en een voorspelbare maandelijkse betaling. In deze blog lees je meer over de voordelen van operational lease.

 

Wat is operational lease?

Een (full) operational lease is een type leaseovereenkomst waarbij je, naast het maandelijkse leasebedrag, alleen brandstof hoeft te betalen. Alle andere kosten in verband met de auto, waaronder onderhoud, verzekering, belastingen en reparaties, zijn inbegrepen in je maandelijkse betaling. Dit is overigens het verschil tussen operational en financial lease: daar ben jij de eigenaar en tevens de verantwoordelijke voor alle kosten. Bij een full operational lease is de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto.

Dit type regeling kan voordelig zijn als je niet de rompslomp of de kosten van het bezitten van een auto wilt. Het kan je ook meer flexibiliteit geven bij het upgraden naar een nieuw model na afloop van je leasetermijn. Hier zijn drie voordelen van een operationele autolease voor je bedrijf:

 

1. Je kunt geld besparen op onderhoud en reparaties 

2. Je kunt om de paar jaar een nieuwe auto krijgen 

3. Je hebt een voorspelbare maandelijkse betaling 

1. Je kunt geld besparen op onderhoud en reparaties 

Operationele leases omvatten meestal een soort onderhoudspakket in de maandelijkse betalingen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte reparatie rekeningen die opduiken. Bovendien weet je dan precies hoeveel je elke maand betaalt voor onderhoud, wat je kan helpen om beter te budgetteren 

 

2. Je kunt om de paar jaar een nieuwe auto krijgen 

Als je kiest voor operational lease, kun je elke twee tot vier jaar een nieuwe krijgen. Dit is geweldig nieuws als je iemand bent die graag het nieuwste en beste model heeft. Het is ook handig als je zakelijke behoeften veranderen en je iets anders nodig hebt dan wat je nu rijdt. Als je bijvoorbeeld meer lokale leveringen gaat doen, wil je misschien upgraden naar een bestelwagen of SUV. Met de komst van emissievrije zones wil je misschien kiezen voor een hybride of elektrische auto.

 

3. Je hebt een voorspelbare maandelijkse betaling 

Een ander voordeel van operational lease is dat je een voorspelbare maandelijkse betaling hebt. Dit kan handig zijn voor bedrijven met fluctuerende inkomsten of een krappe cashflow, omdat je altijd weet hoeveel je auto zal betalen. Bovendien wordt dit type lease vaak geleverd met ingebouwde bescherming tegen zaken als inflatie of rentestijgingen, zodat je betalingen hetzelfde kunnen blijven, zelfs als de markt verandert 

 

Conclusie 

Een operational lease is een geweldige manier voor bedrijven om geld te besparen en om de paar jaar een nieuwe auto te krijgen. Als je overweegt een auto te leasen voor je bedrijf, houd dan deze drie voordelen in gedachten: 1)Je kunt geld besparen op onderhoud en reparaties; 2)Je kunt om de paar jaar een nieuwe auto krijgen; en 3)Je hebt een voorspelbare maandelijkse betaling.