Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Waar kan een voedingscoach in Amsterdam je bij helpen?

Wil je wel beginnen aan het volgen van een aangepast voedingsschema, maar weet je niet hoe? Of je nu wilt afvallen, aankomen of een gezonder dieet wilt volgen, een voedingscoach kan je hierbij helpen. Maar hoe gaat dit in zijn werking? Hieronder lees je meer over wat je kan verwachten van een voedingscoach.

Stel samen een voedingsschema samen

Iedereen heeft een ander dagelijks energieverbruik, wat niet alleen afhankelijk is van de activiteiten die je verricht, maar ook genetische factoren als leeftijd, lengte, geslacht etc. Om deze reden is het goed om te kijken naar welk voedingsschema voor jou persoonlijk het beste werkt. Bij het samenstellen van een voedingsschema, moet je ook rekening houden met het doel dat je voor ogen hebt. Zo wil je misschien afvallen of juist aankomen of wellicht ben je tevreden met je gewicht, maar wil je een iets gezondere levensstijl. Bij al deze vraagstukken kan een voedingscoach in Amsterdam je wijzer maken.

Houd jezelf aan het uitgeschreven voedingsschema

Nu dat je een voedingsschema hebt opgesteld, is het ook belangrijk om jezelf eraan te houden. Ook hierbij schiet een voedingscoach je te hulp. Dit doet hij of zij door je regelmatig te contacteren over hoe het gaat en te bespreken waar verbeterpunten liggen. Door op deze manier verantwoording af te moeten leggen aan iemand anders, heb je meer motivatie om door te gaan. Dit komt omdat je nu het gevoel hebt dat je dit ook doet voor iemand anders. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je gemotiveerd genoeg zijn voor je eigen bestwil.

Het krijgen van feedback

Een voedingscoach kijkt niet alleen naar wat je eet, maar ook hoe je eet. Door slechte eetgewoontes weg te werken, zal het volgen van een gezond dieet ook een stuk gemakkelijk worden.

https://voedingscoach.com/voedingscoach-amsterdam/