Kennisruimte
Image default
Mode en Kleding

Voorkom diefstal van je laptop onderweg

Voorkom diefstal van je laptop onderweg

Je laptop is kostbaar goed maar ook interessant roversgoed. Bij woninginbraken is de laptop vaak een van de eerste dingen die gestolen wordt. Dat is op zich ook niet zo gek want een laptop vertegenwoordigt een hele hoop waarde. Een tweedehands laptop levert nog aardig wat op en daarom vinden veel dieven het een interessant object. Thuis kun je vaak de boel goed beveiligen maar hoe voorkom je dat je laptop onderweg gestolen wordt? Dat lees je hier in deze blog!

Het opbergen van de laptop

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is een laptop vaak interessant roversgoed. Dat komt doordat een tweedehands laptop nog een flinke waarde vertegenwoordigd en dus interessant is om te stelen. Als je op pad gaat met de auto of het openbaar vervoer is het zaak dat je je laptop zodanig beschermd dat hij niet makkelijk gestolen kan worden.

Dan begint het al met het opbergen van de laptop. Stel je bent met de auto op pad, dan is het niet handig dat de laptop los op de voor of achter stoel ligt. Los van de schade die de laptop mogelijk kan oplopen door plotseling remmen, is dit een uitnodiging voor dieven om een ruitje in te tikken en je laptop mee te nemen.

Goede manieren om de laptop te vervoeren

Het is dus echt zaak dat je ervoor zorgt dat de laptop goed opgeborgen is. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een rugzak met laptopvak. Dit is ideaal voor onderweg. Of je nu met de auto op pad gaat of met het openbare vervoer. Maar je kunt ook een shopper met rits gebruiken om de laptop goed en stevig te vervoeren. 

Beide opties zijn goede manieren om de laptop mee te vervoeren. De rugzak met laptopvak is waarschijnlijk wel iets prettiger wanneer je ook nog een stuk te voet moet verplaatsen. Zeker wanneer je per openbaar vervoer aan het reizen bent is dit heel erg handig.

Laptop accessoires opbergen

Naast dat je je laptop op een goede manier wilt vervoeren is het ook handig om de losse accessoires zoals muis en oplader goed op te bergen. Zeker het snoer van de oplader is gevoelig voor breuken en dan laadt de laptop niet goed meer op. Dat is dus niet handig. Hiervoor zou je heel handig een nikkie tas kunnen gebruiken. Daar kun je mooi die losse spullen in opbergen.