Kennisruimte
Image default
Auto’s en Motoren

Voertuigen altijd volgen met behulp van peilbaken

Veel ondernemers houden een rittenregistratie bij met als doel om de bijtelling te voorkomen of om zakelijke kilometers in de privéauto te declareren. Er zijn ook veel ondernemers die gebruik maken van een peilbaken voor track en trace en eventueel rittenregistratie. Een peilbaken is de fleet management oplossing. U heeft inzicht in het gehele wagenpark met fleet management software en heeft extra functies zoals het inzicht in brandstofverbruik per voertuig en inzicht in rijgedrag.

 

Wat is een peilbaken?

Een peilbaken is een GPS tracker die in de auto wordt geïnstalleerd. Het peilbaken is klein van formaat en wordt achter het dashboard weggewerkt. Met behulp van GPS (satellieten) en GPRS (GSM-netwerk) worden locaties gemeten, verzameld en doorgestuurd naar een online account. Hier kunt u inloggen via de website of via de smartphone app. Het peilbaken heeft Europese dekking en werkt in 35 Europese landen zonder extra kosten.

Peilbaken voor fleet management

Ieder peilbaken heeft een eigen GPS zender die data uitzend naar uw eigen online account. Hierin bekijkt en beheert u het gehele wagenpark. De fleet management software zorgt ervoor dat u inzicht heeft in de locaties van alle voertuigen. Handig voor als u moet weten welk voertuig dicht in de buurt is of hoe lang het nog rijden is naar de volgende klant. Het peilbaken van TrackJack is de oplossing voor iedere fleet manager. Naast inzicht in track en trace zijn er meer functionaliteiten, zoals inzicht in het brandstofverbruik. Bekijk per voertuig wat de fabrieksopgave van het verbruik is en hoeveel er daadwerkelijk is verbruikt en check het rijgedrag van verschillende bestuurders. U heeft de beschikking over handige rapportagetools, volledige rittenregistratie inclusief Keurmerk Ritregistratiesystemen. Ook handig: koppel de rittenregistratie aan een tankpas van MultiTankcard of MoveMove om de tankbeurten automatisch weer te geven binnen de rapportages van de rittenregistratie. En koppel de rittenregistratie aan Informer voor de boekhouding.

https://www.trackjackeurope.com/peilbaken/