Kennisruimte
Financieel

Verdiepen in je salaris

Salaris is een woord waar veel mensen het niet over willen hebben. Voor een aantal mensen is het lastig om dit met hun werkgever te bespreken. Niemand wilt voor altijd hetzelfde bedrag verdienen met het harde werken dat je elke dag levert. Jij vindt dat je wel loonsverhoging verdient, alleen kan dit bij je werkgever niet het geval zijn. Voordat je de werkgever aanspreekt is het handig om eerst een loonwijzer te spreken. Een loonwijzer vertelt je alles over salaris en loon. Vooral bij ingewikkelde CAO’s en/of bedrijfstakregelingen kan dit een vervelend klusje zijn. Er zijn weinig mensen die zich in hun salaris verdiepen.  

Wanneer je bij een nieuwe baan begint is het verstandig om een realistisch beeld te creëren over de salaris. Je moet durven vragen naar de hoogte van je salaris en daarin kunnen onderhandelen. Je wilt natuurlijk niet minder dan het gemiddeld salaris krijgen. Maar aan de andere kant moet je ook niet te hoog inzetten tot een onrealistisch bedrag. Als er na een lange tijd geen actie is ondernomen wat betreft je loopbaan op werk, dan kan je misschien beter een andere baan zoeken. Een baan waar je meer verantwoordelijkheden krijgt met een andere functie. Op deze manier kan je ook meer gaan verdienen, neem cursussen en leer jezelf meer kennis aan. 

Bedrijven schakelen soms een derde partij in die hun kunnen helpen bij de salarisadministratie. CBBS is een bedrijf dat die uitvoert. Het kan dus mogelijk zijn dat je werkgever niet veel kennis heeft van het salaris waardoor je hier op een ander manier achter moet komen. Salaris is en blijf een moeilijk begrip om over te beginnen. Toch moet je soms egoïstisch zijn en aan jezelf denken. Je wilt niet nog dertig jaar in dezelfde sleur zitten met hetzelfde salaris. Je wilt kunnen bouwen en groeien. 

http://www.cbbs.nl/