Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Vakantie in Nederland? Regel een dagje Giethoorn

Breng je dit jaar je vakantie door in Nederland? Of ga je niet met vakantie maar wil je meerdere dagjes uit met het hele gezin? Een bezoek aan Giethoorn is leuk voor jong en oud. Het waterdorp in de Kop van Overijssel staat bekend als het Nederlandse Venetië. Dat is niet zo vreemd, want net als in de wereldberoemde stad in Italië bestaat ook Giethoorn grotendeels uit water. De inwoners stappen dan ook net zo makkelijk in hun boot als iemand anders in de auto of op de fiets. Toeristen worden getrakteerd op een fraai Beschermd Dorpsgezicht. Dat kan vanaf de wal, maar het mooiste uitzicht heb je natuurlijk vanaf het water. 

Stap in een echte Giethoornse punter

Als je wilt gaan varen dan kun je terecht bij de bootverhuur in Giethoorn. Je huurt een sloep of een originele punter. Deze boten worden al van oudsher gebruikt in het veendorp. Vroeger voortbewogen met een dikke boomstam, maar vandaag de dag voorzien van een elektrische motor. Varen is dus heel milieuvriendelijk en bovendien fluisterstil. De dieren in en om het water hebben op die manier veel minder last van het drukke verkeer op de plassen in en rond Giethoorn. Een punter is geschikt voor maximaal 6 personen. 

Een bootje boeken doe je natuurlijk online

Voor het boeken van een punter kun je terecht bij de Punterwerf. Wil je punteren in Giethoorn dan reserveer je eenvoudig een boot via de website. Je reservering wordt per e-mail bevestigd. De boot ligt voor je klaar in de haven op de dag van je bezoek. Indien gewenst krijg je uitleg over het besturen van de boot en de regels op het water. Daarna kun je meteen vertrekken. Je huurt een boot voor anderhalf uur of kies voor een verlengde huurtijd.