Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Uitbreiden en onderhouden van de groepenkast Maarssen

De groepenkast is heel belangrijk voor al je elektriciteit. De groepenkast verdeeld namelijk alle elektriciteit over de verschillende groepen en deze verdelen het weer onder alle apparaten die hierop aangesloten zijn. De groepenkast en de hele meterkast is heel belangrijk en is ook erg kwetsbaar, om zo weinig mogelijke complicaties hieraan te hebben is het belangrijk om deze dus ook vaak te onderhouden.

Onderhouden

Kortsluiting is helaas nooit volledig te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk complicaties optreden en dit zoveel mogelijk te voorkomen kan je het best regelmatig een elektricien je groepenkast laten onderhouden. Een gespecialiseerde elektricien kijkt bijvoorbeeld naar de gehele bekabeling in de meterkast en groepenkast. Door de groepenkast volledig geoptimaliseerd te hebben krijg je weinig te maken met kortsluitingen.

Uitbreiden 

In je keuken zullen waarschijnlijk meerdere apparaten aangesloten zijn op stopcontacten, wanneer je deze ook allemaal daadwerkelijk gebruikt tijdens het koken zal dit veel energie kosten en gebeuren veel kortsluitingen ook in de keuken. De reden dat hier kortsluiting komt is door overbelasting.

Bij overbelasting moet je zeker de groepenkast gaan uitbreiden, zeker als je van plan bent om nog meerdere elektrische apparaten aan te sluiten. Ook kan je door elektrische apparaten goed over de groepen te verdelen overbelasting tegen gaan. Bij overbelasting is er een grote kans op kortsluiting en brand. Door overbelasting tegen te gaan neemt de kans natuurlijk ook af. 

In maarssen een gespecialiseerde elektricien vinden

Dus door regelmatig een gespecialiseerde elektricien in te schakelen om onderhoud uit te voeren aan belangrijke componenten in je groepenkast ga je dus gevaarlijke situaties uit de weg. Elektricien Maarssen 24/7 staat altijd klaar voor u met genoeg gespecialiseerde elektriciens tot beschikking.