Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Tijd besparen voor managers

Er zijn soms van die dagen, dat er geen moment rust is. Pauzes raken opgeslokt door afspraken. Er gaat van alles mis op de werkvloer. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Wat zou het fijn zijn om wat minder geleefd te worden, door de waan van de dag. Niet alles kun je sturen, maar er zijn wel wat mogelijkheden om het weer wat meer behapbaar te maken, gelukkig.

LeanForms

LeanForms is een mooi programma waarmee je digitale formulieren kunt maken. En, als er iets vaak wel tijdwinst oplevert, dan zijn het wel digitale formulieren. Maak hier dan ook gebruik van. Het zal je verbazen hoeveel tijd, je hiermee weer terug kunt winnen. Leanforms is daarbij ook hele fijne software, zeer gebruiksvriendelijk.

Pak jouw moment

Behalve het zorgen voor slimmer werken, met bijvoorbeeld Leanforms, is er nog meer nodig. Het is natuurlijk eigenlijk idioot dat je niet even vijftien minuten de tijd kunt nemen, voor een welverdiende pauze. Je kunt niet alle afspraken afzeggen, dat klopt. Je kunt er wel voor zorgen dat je na die afspraak wel weer pauze hebt. Het is hier ook een kwestie van mindset en grenzen stellen.

Daarnaast is het belangrijk dat jij jezelf vervangbaar maakt. Het is toch eigenlijk van de zotte dat alles als een kaartenhuis in elkaar valt, omdat jij even een kwartier pauze neemt? Heb je te veel taken op jouw bord? Praat hier dan over met jouw leidinggevende. Waar moeten de prioriteiten komen te liggen? Wat kun je delegeren?

Steek tijd in jouw mensen

De beste manier om tijd te besparen, is om echt de tijd te besteden aan jouw mensen. Je hoeft niet elke keer over koetjes en kalfjes te praten, maar het is wel belangrijk dat je echt betrokken bent bij ze. Mensen voelen het, als het jou alleen maar om het resultaat gaat. Het gaat ten koste van de menselijkheid. Dan gaan mensen zich bij jou een nummertje voelen. Vervolgens zorgt dat er weer voor dat de loyaliteit laag gaat liggen. Ellende dus, waar je ver weg van wilt blijven.

Ben jij er ondertussen al uit, waar jij tijd kunt besparen?

https://www.leanforms.com/