Kennisruimte
Image default
Beauty en verzorging

Symptomen van een collageen tekort

We hebben allemaal van nature last van symptomen van collageen tekort als gevolg van veroudering. Deze symptomen kunnen zich eerder in het leven manifesteren of met grotere intensiteit als u een tekort aan collageen heeft. In dit artikel maak je kennis met de tekenen van collageen tekort die in je lichaam kunnen optreden. Doe er goed aan om met uw arts te praten over mogelijke voedingssupplementen als u denkt dat u een tekort aan collageen heeft. Drie van de meest typische indicaties dat u collageen kopen moet, staan ​​hieronder.

Rimpels en huidelasticiteit nemen af

Verlies van huidelasticiteit is een van de eerste tekenen van een daling van de collageenproductie. Een tekort aan collageen moet mogelijk op uw radar staan ​​​​als u in de twintig bent en al begint te rimpelen. Hoewel het niet de belangrijkste oorzaak is van een gerimpelde of slappe huid, kan een gebrek aan collageen een groot probleem zijn. Omdat collageen 70-80% van je huid uitmaakt. Als je een collage tekort hebt, zal het voor je lichaam moeilijk zijn om nieuw collageen aan te maken, of zelfs het collageen dat het al heeft te herstellen.

Gezamenlijk ongemak

Gewrichtsproblemen zijn een ander veelvoorkomend probleem waar u mogelijk mee te maken krijgt naarmate u ouder wordt. Hoewel we er vaak van uitgaan dat dit een normaal aspect van ouder worden is, kan het in feite worden veroorzaakt door een gebrek aan collageen. Je lichaam heeft collageen nodig om het kraakbeen in je gewrichten weer op te bouwen en te herstellen. Dus als de collageenproductie wordt vertraagd of zelfs onvoldoende is, kan uw kraakbeen eronder lijden. Collageen draagt ​​ook bij aan de elasticiteit van je kraakbeen en bindweefsel. Veel van uw gewrichten bestaan ​​uit kraakbeen, dat zorgt voor demping en flexibiliteit. Zonder voldoende elasticiteit kan kraakbeen meer vatbaar zijn voor beschadiging en niet in staat zijn om de beoogde functie uit te voeren. Collageen is nodig voor ligamenten, pezen en botstructuren naast het kraakbeen in uw gewrichten. Gebrek aan collageen kan gewrichtsontsteking en pijn veroorzaken.

Spierpijn en langzaam spierherstel na inspanning

Hoe fysiek actief of inactief je ook bent, een tekort aan collageen kan spierpijn veroorzaken. Als u regelmatig sport of een atleet bent, kunnen uw trainingen de oorzaak zijn van uw spierpijn. Een lange hersteltijd kan echter mogelijk een teken zijn van onvoldoende collageen.