Kennisruimte
Image default
Marketing

Simpele linkbuilding tips

Linkbuilding kan helpen met ervoor zorgen dat een jouw website hoog scoort in Google. Met linkbuilden zorg je ervoor dat je relevante ‘backlinks’ krijgt op andere websites. Door dit te doen, krijgt jouw website als het ware meer kracht. Wanneer je aan linkbuilding gaat doen, is het wel belangrijk dat je aan een aantal zaken denkt. Benieuwd naar waar je aan moet denken met linkbuilding? In deze blog lees je een aantal tips.

Autoriteit bepalen

Wanneer je links gaat ruilen met andere sites of links gaat plaatsen op andere sites, is het belangrijk dat deze sites wel relevant zijn. Hoe kom je erachter of een site relevant is? Heel simpel! Je kan Mozbar downloaden als chrome extensie en vervolgens kan je van elke site de domein autoriteit (DA) en de pagina autoriteit (PA) achterhalen. Hoe hoger deze autoriteiten zijn, hoe beter het is om een link op die site te verkrijgen. Een goede waarde om van de PA en DA minimaal te hanteren is 12. Let er overigens wel op dat de spam score van een site niet hoog is. Hierbij kan je uitgaan van een maximale spam score van 15%.

Relevantie van de link

Wat ook belangrijk is, is dat het onderwerp van jouw link wel aansluit bij het onderwerp van de site waarop de link geplaatst wordt. Stel je bent een makelaar en je plaatst een link van jouw bedrijf bij een schoenenwinkel, dan zal dit weinig nut hebben. Google ziet namelijk dat jouw link dan niet relevant is. Het onderwerp hoeft overigens niet exact te matchen, als het maar een beetje in de buurt komt van elkaar.

Anchors

De anchor is eigenlijk het woord waar je op klikt om bij een site te komen. Het is eigenlijk de naam van een link. De URL zit dus eigenlijk onder een anchor. Het is belangrijk dat je niet elke keer dezelfde anchor gebruikt. Het moet er namelijk zo natuurlijk mogelijk uitzien allemaal.

Links in blogs

Dit kost wat meer moeite, maar dan krijg je ook wat. Het is vrij simpel om links te plaatsen op andere sites door bijvoorbeeld te ruilen met anderen. Dit kost over het algemeen relatief weinig tijd. Een blog schrijven en daar een link in plaatsen kost meer tijd, maar heeft ook meer waarde. Probeer daarom dus ook om blogs te plaatsen door onderling blogs te ruilen met anderen.

Mocht je moeite hebben met linkbuilding, Een linkbuilding bureau kan jou hier eventueel bij helpen.