Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Schaftwagens: het kloppende hart van de bouwplaats

Bouwvakkers die tijdens de schaft op de bouwplaats niet in schaftwagens terecht kunnen, voelen zich verloren. Logisch, want schaftwagens zijn onmisbaar op de bouwplaats en vormen het kloppende hart van het team. Wat maakt de keet nu zo belangrijk? Welke voordelen hebben schaftketen? We hebben de belangrijkste voordelen van schaftketen voor jou op een rijtje gezet.

 

Een plek om even tot rust te komen en te schuilen

 
Als het schaft is, komt jouw team bij elkaar in de schaftkeet. Niet alleen is dat goed voor de ontspanning, maar ook de teamgeest wordt er beter van. Goede ideeën ontstaan ook vaak tijdens de schaft in de keet. En wat is er lekkerder dan een plek waar je kunt schuilen als het plotseling hard begint te regenen?

 

Ook handig voor vergaderingen en borrels

 
Wil je met jouw collega’s in de bouw vergaderen over het bouwproject, dan kun je dit prima doen in de schaftkeet. Direct op locatie! Je zit dan als aannemer met je neus op de feiten en kunt het bouwproject – indien nodig – direct afstemmen met jouw personeel. En op vrijdag kom je natuurlijk ook even bij elkaar in de keet. Om terug te blikken op de werkweek en in alle gezelligheid het weekend in te gaan.

 

Handige opslagplek voor gereedschap en materialen

 
Aan het einde van de werkdag alle gereedschappen, machines en materialen mee de bus innemen is natuurlijk ondoenlijk. Ook hier ligt een mooi voordeel. Als de werkdag voorbij is kun je jouw spullen opslaan in de schafwagen, veilig en droog. Dat maakt het de volgende dag lekker gemakkelijk, want het enige dat je hoeft doen is de keet openen en de benodigde spullen tevoorschijn halen. Jij en jouw collega’s kunnen dan meteen aan de slag en verliezen hierdoor geen tijd.

 

Diverse modellen en soorten schaftketen

 
Als ondernemer heb je qua schaftwagens veel te kiezen. Er zijn tal van modellen beschikbaar, van groot tot compact. Zo zijn er keten met toiletten en extra opbergruimte, maar ook directieketen of extra units om een bestaande bouwkeet uit te breiden.