Kennisruimte
Image default
Gezondheid

Reset je lichaam: bekijk de detox van Sapje

Als je het woord ‘detox’ hoort, komen er misschien een heleboel ideeën bij je op. Misschien dwalen je gedachten meteen af naar vreemde kruidenbrouwsels of doordringende tarwegrasshots! Misschien heb je al eens een detox-programma geprobeerd en vond je de eerste symptomen onaangenaam. Of misschien heb je ervaring met regelmatig detoxen en ben je je bewust van de ongelooflijke fysieke, mentale, emotionele en spirituele voordelen van een diepe reiniging. Hoe dan ook, het is belangrijk om veel voorkomende mythes over wat een detox is te ontkrachten, en om echt te begrijpen waarom het belangrijk is om je lichaam van tijd tot tijd een pauze te geven. Lees hier alles over de detox met Sapje.

Dus, waarom zou ik moeten detoxen?

Ons lichaam is voortdurend bezig om gifstoffen en ongewenste stoffen uit de verschillende systemen te verwijderen. Na verloop van tijd raakt het lichaam uitgeput door ongezonde voedingskeuzes, alcohol, cafeïne, stress en milieu-toxines die deel uitmaken van het moderne leven. 

Het maakt niet uit hoe gezond je dieet of levensstijl is, externe factoren vereisen nog steeds dat we het lichaam een kans geven om op te laden en alles te verwijderen wat ons tegenhoudt om een superieure gezondheid en langdurige vitaliteit te ervaren. Wanneer onze vitale organen onder teveel druk komen te staan en niet efficiënt kunnen werken, kunnen ziekte en aandoeningen de kop opsteken. 

De tijd nemen om het lichaam te reinigen en deze vitale organen te voeden is een grote stap in de preventie, en heeft ook onmiddellijke effecten – meer energie, een zuiverder huid, een betere spijsvertering, mentale helderheid, en zo veel meer.

Tekenen dat je lichaam kan profiteren van een detox

  • Je voelt je voortdurend vermoeid, gestrest en overweldigd

  • Je hebt vaak last van hoofdpijn en/of een gebrek aan mentale helderheid

  • Je hebt vaak last van huiduitslag en puistjes en/of een vermoeide, doffe en glansloze teint

  • U lijkt gemakkelijk verkoudheid, griep, bacteriën en virussen op te lopen en u gebruikt vaak geneesmiddelen

  • Je spijsvertering is lastig, ongemakkelijk en onregelmatig

  • Je maakt steeds minder gezonde voedingskeuzes en eet vaak gefrituurd voedsel, verwerkt vlees, zuivel, gluten, verwerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suiker of fastfood

  • Je hebt vaak koffie, alcohol, geneesmiddelen (al dan niet op recept) of sigaretten

  • Je wordt blootgesteld aan veel voorkomende milieu giffen zoals koolstofuitstoot, sigarettenrook, onkruidverdelgers, pesticiden, kunstmatige geurstoffen en huishoudchemicaliën

  • Je voelt je vaak emotioneel onstabiel, depressief, ongemotiveerd en hebt een gebrek aan energie en enthousiasme voor het leven

Een detox is je kans om je lichaam een pauze te geven en je eigen zelfreinigende en zelfhelende processen op gang te laten komen. Je lichaam is van nature intelligent en een periode van reiniging is de perfecte manier om de reset-knop in te drukken en te beginnen aan een weg naar een gezondere, gelukkigere, levendige jij! Lees hier het artikel over de detox kuur.

https://www.sap.je/