Kennisruimte
Image default
Dieren

Redenen voor registratie van de hond in databank honden

Er zijn verschillende databanken voor honden waar je je viervoeter kunt registreren. Zo’n registratie is in het leven geroepen door de overheid, omdat er een grote vraag naar honden is. Veel honden worden over de grens gesmokkeld, dit zijn vaak zieke of slecht gesocialiseerde honden. Deze honden zijn niet geregistreerd in zo’n databank. Door het registreren van de honden probeert de overheid het smokkelen tegen te gaan. Welke redenen zijn er nog meer om je hond te laten registreren in de databank honden? Dat lees je hier. 

Registratie in databank honden

Je hond laten registreren doe je bij een erkende databank honden. In Nederland heeft het ministerie van Economische Zaken een aantal databanken goedgekeurd. Het registreren van je hond kan je online doen bij een databank voor honden. Vaak betaal je een eenmalig bedrag, dit kan variëren tussen de drie en twaalf euro. De databanken bieden verschillende mogelijkheden aan. De ene databank honden biedt aan dat je jouw hond op jouw eigen naam kan zetten, de ander doet dit niet. Een belangrijk ding waar je in ieder geval op moet letten bij het registreren van je hond, is dat je de data kunt inzien en kunt wijzigen. Mocht de hond overlijden, dan dien je dit ook te melden bij de databank voor honden. 

Redenen waarom je je hond moet laten chippen

Er zijn verschillende redenen waarom je jouw hond laat chippen; het is natuurlijk verplicht in Nederland. Hierdoor probeert de overheid malafide hondenfokkerij tegen te gaan. Bij de grens kunnen ze de chips van de honden controleren, en wordt in de databank gecheckt of de hond legaal is. Daarnaast is het goed als je hond geregistreerd is door de chip. Op die manier is het baasje van de hond altijd bekend. Dit is handig als de hond kwijtraakt of wegloopt. De vinder van de hond kan op die manier het baasje makkelijk opsporen. 

 

https://www.petlook.nl/databank-honden/