Kennisruimte
Bedrijven

Opties voor de auto

In 2016 lag de gemiddelde leeftijd van auto’s rond de 10,2 jaar. Tien jaar geleden was dit nog een stuk hoger. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat de auto’s van een betere kwaliteit zijn geworden. Toch neemt dat niet weg dat een auto altijd verbeter kan worden. Zo kun je vele extra’s toevoegen aan je auto wanneer je deze nieuwe koopt. Je kan kiezen tussen vele verschillende accessoires die je als optie kunt toevoegen aan de auto. Vele accessoires of opties die tien jaar geleden nog extra’s waren, zitten nu vaak al bij de standaarduitrusting. Dit geld onder andere voor stuurbekrachtiging en elektrische ramen die standaard in de auto zitten. De airco hoort nog niet bij de standaarduitrusting maar vele mensen vinden dat dit eigenlijk wel zo moet zijn omdat het erg onmisbaar is in een auto. Een standaard airco zit wel vaak al in de standaarduitrusting maar een automatische airco valt hier nog niet onder.

Ook zijn steeds meer mensen van mening dat een navigatiesysteem standaard in een auto zou moeten zitten. Dit is ook steeds vaker het geval en wordt dan geleverd met een standaard of uitklapbaar scherm waardoor het van buitenaf niet zichtbaar is dat er een navigatie systeem in de auto zit. Ook is cruise control een optie waar veel mensen voor kiezen wanneer zij een auto aanschaffen. Vaak is dit niet een standaardfunctie maar vele mensen denken wel dat dit zo is. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor de optie parkeercamera, een armsteun, bluetooth-verbinding, xenonverlichting en lichtmetalen wielen.

De oudere auto’s onder ons zijn vaak niet voorzien van dit soort extra opties. Soms kan ervoor gekozen worden om deze alsnog te laten installeren maar dit is lang niet altijd mogelijk. Iets wat wel altijd los afgeschaft kan worden is een achteruitrij camera. Deze kan geïnstalleerd worden door verschillende bedrading die het dashboard en de camera connect. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een achteruitrijcamera draadloos.

http://achteruitrijcamerawinkel.nl