Kennisruimte
Image default
Dieren

Oorzaken, Symptomen en Behandeling van Artritis bij Honden

Oorzaken, Symptomen en Behandeling van Artritis bij Honden

 

Er zijn veel verschillende soorten artritis, maar ze hebben allemaal hetzelfde effect: Pijn. Artrose bij een hond kan frustrerend zijn om te behandelen en te beheersen, maar met de juiste stappen, kunt u uw hond helpen een actief leven te leiden met deze aandoening. Ziet u uw hond moeite hebben om op te staan na een dutje? Heeft uw pup een voorkeur voor één kant als hij loopt of rent? Als dat zo is, is er een goede kans dat uw hond artritis heeft. Artritis is een gewrichtsaandoening die pijn veroorzaakt en de bewegingsvrijheid beperkt. Het komt vaak voor bij oudere huisdieren, maar kan ook bij jongere dieren voorkomen. Als het op de verzorging van een hond met artritis aankomt, zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Gelukkig voor u hebben we hieronder alle informatie die u nodig hebt!

 

Wat is artritis bij honden?

Artritis is een ontsteking van de gewrichten. Het kan worden veroorzaakt door vele factoren, waaronder ouderdom, obesitas, en bepaalde soorten gewrichtstrauma. Wanneer een hond aan artritis lijdt, veroorzaakt dit pijn en stijfheid in de gewrichten, wat kan leiden tot beperkte bewegingsvrijheid. Wanneer bij een hond artritis wordt vastgesteld, kan het moeilijk zijn om te weten in hoeverre behandeling kan helpen, aangezien er geen genezing bestaat. Artritis kan worden behandeld met medicijnen, bewegingsbeperkingen en een verandering in het dieet. Er zijn drie hoofdtypes van artritis bij honden: artrose, degeneratieve gewrichtsaandoeningen, en infectieuze artritis. Hoewel elk van deze vormen van artritis verschillende symptomen en behandelingen heeft, kunnen ze allemaal ongemak en beperkte mobiliteit veroorzaken. Osteoartritis is de meest voorkomende vorm van artritis bij honden. Het wordt veroorzaakt door ontsteking en slijtage van de gewrichten, wat leidt tot pijn en beperkte mobiliteit.

 

Symptomen van artritis bij de hond

Om artritis vast te stellen, zal uw dierenarts een lichamelijk onderzoek doen. Hij zal zoeken naar tekenen van pijn in de gewrichten. De gewrichten kunnen warm aanvoelen, beperkt beweeglijk zijn en pijn doen bij beweging. Uw hond kan ook niet meer kunnen staan, een verminderde eetlust hebben en mogelijk minder zin hebben om te spelen. De symptomen van artritis zijn bij honden vaak dezelfde als bij mensen. Ze omvatten: – Pijn bij bewegen – Een gebrek aan energie – Verminderde eetlust – Moeite met opstaan – Minder zin om te spelen – Warmte in de gewrichten – Gezamenlijke zwelling

 

Soorten artritis bij de hond

Osteoartritis: Deze vorm van artritis komt het meest voor bij honden van middelbare leeftijd tot oudere honden. Het wordt veroorzaakt door de afbraak van kraakbeen in de gewrichten. Het kan veroorzaakt worden door verwondingen, zwaarlijvigheid of gewrichtsdegeneratie. Reumatoïde artritis: Deze vorm van artritis tast vooral de gewrichten, spieren en de huid aan. Het is vaak auto-immuun-gerelateerd en kan worden uitgelokt door infecties zoals het parvovirus of de ziekte van Lyme. Infectieuze artritis: Dit type artritis wordt veroorzaakt door bacteriën in de gewrichten. Het wordt vaak veroorzaakt door bacteriën die het onderbeen of de voet infecteren, zoals de ziekte van Lyme. Het kan ook worden veroorzaakt door een parvovirus.

 

Tips voor het omgaan met artritis bij de hond

– Bewegingsbeperkingen – In het begin is het het beste om lichaamsbeweging bij artritis bij honden te beperken. U moet de activiteit echter geleidelijk opvoeren naarmate de hond geneest. Begin met het beperken van het soort activiteit dat uw hond doet. Neem uw hond bijvoorbeeld niet mee op lange wandelingen als hij last heeft van artritis. Neem hem in plaats daarvan mee op korte wandelingen of zelfs wandelingen binnenshuis. – Aangepaste voeding – Hoewel er geen remedie is voor artritis, kan een gezond dieet helpen om sommige symptomen te verlichten. Controleer de inname van calorieën en voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en vezels. Voed uw hond bijvoorbeeld met Acana hondenvoer. U kunt ook proberen supplementen aan het dieet toe te voegen. – Medische behandelingen – Afhankelijk van de ernst van de artritis van uw hond, kan uw dierenarts medicijnen voorschrijven. Deze kunnen uw hond helpen de pijn te beheersen en de ontsteking in de gewrichten te verminderen. – Comfortabel beddengoed – Artritische honden kunnen moeite hebben om comfortabel te slapen. Koop een zachter of dikker bed voor uw hond om het slapen te vergemakkelijken.

http://www.petfooddiscount.nl